Szûzpecsenye párolt zöldségekkel, mustármártással

2015-01-18

sponsored links

sertesszuz_4.jpg

Nem túl gyakran készítek szûzpecsenyét, ha viszont elõkerül, mindig megfogadom hogy majd ezután ez nem így lesz, hiszen egy hamar elkészíthetõ, nem is túl drága húsról beszélünk, ami állítólag még egészséges is. Sütés során csak egy dologra kell figyelni, hogy semmi esetre se süssük túl, mert akkor menthetetlenül kiszárad. Emiatt hasznos lehet egy ezer forintos maghõmérõ beszerzése, ami késõbb marha, csirke, bárány sütésénél is jól jöhet majd.

A sertés maghõmérséklete terén nemrég volt egy kis, a "szakmát" érintõ változtatás, ugyanis azt levitték az eddig elfogadott 71,1 fokról 62,7-re, ha jól értesültem. Én azért maradtam annál a hetvenpár foknál, de aki nem ódzkodik az enyhén rozé sertéshústól, az bátran kísérletezhet a 62-63 fokkal is, az USDA szerint nem lesz tõle semmi bajunk.
Bármilyen szezonális köret passzol mellé, én most egy szintén roppant egészséges brokkolis, karfiolos, répás verziót választottam.

Hozzávalók, (kb. 3 fõre)
1 sertésszûz, kb. 70 dkg ...


Folytats a blogon ... fast-food.blog.hu/2015/01/18/sertessz...

sponsored links

Keres?s