Színpompás paradicsomsaláta

2014-08-07

sponsored links

IMG_0124
Ha nagyzolni akarnék, írhattam volna, hogy paradicsom carpaccio, vagy paradicsom sashimi, bár azon kívül, hogy a paradicsomok vékony karikákra vannak vágva semmi köze se a bélszínbõl készült carpaccio-hoz, se a sashimihez. Színponpásnak viszont színpompás, ezért maradjunk az eredeti elnevezésnél. :) Néha a legegyszerûbb dolgok a legjobbak, csak úgy, mint ez a pillanatok alatt összedobható, de nagyon üde, nagyon nyári paradicsomsaláta. Fontos, hogy a nyári nap érlelte friss, zamatos (szabadföldi) paradicsomot használjunk, mert csak akkor lesz igazán finom! A megfelelõ vizuális hatás elérése érdekében célszerû több színû és különbözõ méretû paradicsomokat használni hozzá; gyors szeletelés után pár perc és készen is van a friss, nyári saláta.

IMG_0124

A saláta ötlete Hugh Fearnley-Whittingstall: Három jó dolog?  c. könyvébõl származik, ami ? egyébként ? tele van jobbnál-jobb ötletekkel és gyorsan összedobható ételekkel. Nagyon jól jön egy ilyen gyûjtemény a rohanós hétköznapokon! (Mondanom sem kell, hogy minden recept 3 fõ hozzávalóból áll!) És akkor jöjjön a recept.

Hozzávalók:

1. Különbözõ színû, méretû paradicsomok vékony karikákra vágva

2. 1/2-1 piros csili (kimagozva, ere kivágva) vékony csíkokra vágva

3. apróra vágott petrezselyemzöld

+ 1-2 ek olíva olaj, 1-2 tk enyhe ecet (pl. almaecet, vagy nálam most Tokaji sárgamuskotályból készült borecet), só, frissen õrölt bors

Egy nagy tányérra rendezzük a vékony karikákra vágott paradicsomot. A csili csíkokkal megszórjuk a paradicsomot, picit sózzuk-borsozzuk, ezután meglocsoljuk az olívaolajjal és a borecettel. A végén meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel.

Azonnal fogyasztható! Mi pirított rozskenyérrel, gomolyával és friss kecskesajttal ettük. Hmmmmm, isteni volt! Igazi könnyû, nyári vacsi lett belõle.

IMG_0121

 


Folytats a blogon ... wannabechef.cafeblog.hu/2014/08/07/sz...

sponsored links

Keres?s