Szénhidrátos testkontroll ebéd

2014-01-13

sponsored links



Kicsit lassabban készült, mint szokott, mert a csuklóm még mindig fáj. Fõleg zöldségdaraboláskor - leginkább a zeller okozott fájdalmat. Ennek ellenére mégis sok zöldséges ebédet készítettem. Elõször a finom káposztás zöldséglevesrõl.
Hozzávalók: 1-1 sárgarépa és petrezselyemgyökér, egy 1,5 cm vtg. szelet egy hatalmas zellerbõl, 5-6 db  nagy káposztalevél, só és/vagy ételízesítõ, meg õrölt bors ízlés szerint, 2 liter forró víz, pici olaj, 2 fél marék tojás nélküli tészta. 
A feldarabolt zöldségeket 15-20 perc alatt megfõztem, amikor megpuhultak a levesbe tettem a tojás nélküli tésztát, további 5-6 perc fõzés után elkészült. 


Amíg a leves megfõtt, gyorsfõzõ fedõvel hajában fõtt krumplit fõztem második fogásnak (szokásos jelzések után 15 perc). Paprikát, paradicsomot, uborkát szeleteltem hozzá, megmostam egy egy saláta szívét és megmelegítettem a tegnap megmaradt tálkányi sült zöldséget. Magos bucit megkentünk margarinnal, felváltva saláta levelet, fõtt krumplit, paprikát, paradicsomot, uborkát és sült zöldségeket halmoztunk rá. Laktató volt és igazi ízorgia,  amivel kibírjuk vacsoráig.



Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2014/01/szenhidra...

sponsored links

Keres?s