Szárított paradicsom, ízleld meg a nyarat

2014-01-08

sponsored links

A nyár utolsó íze, feledhetetlen emléke ami magában õrzi majd télen is a meleg naplementét, forró éjszakát. Összesûrûsödik benne minden aroma, mi emlékezetessé teszi a hideg és rideg napokat. Erõs és kissé csípõs íze van, apróra darabolva igazán kellemes csemege és sok étel elengedhetetlen alapanyaga.

Ez egy igazi ínyencség és én nagyon imádom, most elkészítettem életem elsõ szárított paradicsomait.

Olívaolajban eltéve télen is kitûnõ és zamatos csemege. Lehet pizzafeltét, kenyérlángos adalék, rakhatjuk salátákra, tésztaételekre, gazdagíthatjuk elõételeinket. Vajas házi készítésû bagetten feledhetetlen emlék lesz, amit meg kell majd ismételni.

aszalt paradicsom

Hozzávalók:

1 kg paradicsom

1 tk provanszi fûszerkeverék

1 ek extra szûz olívaolaj

A paradicsomot, vágjuk félbe, majd a magját és leveses részét távolítsuk el, ne dobjuk ki, fõzzük be a.

A félbevágott paradicsomokat tegyük tepsire, szórjuk meg a fûszerrel és locsoljuk meg az olíva olajjal.

Tegyük sütõbe 120 fokra és hagyjuk bent száradni 4 órán át. Tudom ez nem a legtakarékosabb, de én most ezt próbáltam ki és bevált. Természetesen napon is aszalhatjuk, de érdemes ezt a változatot is kipróbálni a fûszerek miatt.



1


Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/01/08/sza...

sponsored links

Keres?s