Szuper konyhai ötletek? Szerintem nem!

2014-07-24

sponsored links

szuper konyhai ötletek?





Az internetes, közösségi oldalakon egy-egy jó ötlet nagyon hamar elterjed. Meg a nem annyira jók is. Vagy csak szerintem nem mindegyik jó vagy praktikus?

Itt van 3 ötlet, amit milliószor láttam a Facebook üzenõfalamon, fõzõs csoportokban, blogokban. Szerintem nem praktikusak. És szerinted?



Tojás szétválasztása mûanyagflakonnal szuper konyhai ötletek?kép innen

Van ember, aki nem tud tojást szétválasztani a tojáshéj segítségével? Nem arra gondolok, hogy néha szétfolyik a sárgája ? ez szerintem a leggyakorlottabb cukrászokkal/szakácsokkal is megeshet néha. Hanem hogy valaki egy tojásszétválasztó-analfabéta ? Vagy ez olyan lassú dolog lenne? Nem tudom ? ha nagyon elszórakozok vele, akkor egy tojás szétválasztása eltart vagy 15 másodpercig is ? Nézzük a flakonos módszert. Feltúrod a lakást egy üres flakonért. Elmosogatod. Felszipkázod az üveggel. Újra elmosogatod az üveget, hogy újra tudd használni vagy hogy kidobhasd a szelektív gyûjtõbe. Nekem ez nem egyszerûbb és nem is gyorsabb.

Van, aki kipróbálta és használja is azóta ezt a módszert?





Sült hagymavirág szuper konyhai ötletek?

kép innen

Jól néz ki, ez tény. Na de ? mekkora kondér olaj kell hozzá, hogy a képen szereplõ nagyságú hagyma beleférjen? És át fog sülni? Szerintem a külseje igen, de a belsõ részek, ahol nincs felvágva, nem. És hogyan kell ezt enni? Valószínûleg nem lehet olyan simán leszakítani a belsõ részek miatt, tehát ha körbeüljük az asztalt, mindenkinek mindkét keze tiszta zsír lesz?

Megsütöttétek már? Hogy sikerült?



Vágódeszka ?fiók? szuper konyhai ötletek?

kép innen

Na, ez szerintem egyáltalán nem praktikus! Miért? Kinek van ekkora konyhája, hogy egy fióknyi részt arra ?pazaroljon?, hogy az csak vágódeszka legyen és ne tároljon benne valamit? Ugye, hogy hiába bármekkora, nincs az a méretû konyha? :) A fiókok általában nem olyan fixek, mint a munkafelület, tehát inogni fog, ami szeletelésnél nem igazán elõnyös, pláne, ha erõt is kell kifejteni valami keményebb dolog darabolásánál. A felület kicsivel lejjebb is lesz, mint a rendes munkafelület, ami valószínûleg azt eredményezi, hogy görnyedünk felette.  Ha elképzelem kenyérszeletelésre, akkor látom a fiók két oldala mellett vastagon leszóródva a kenyérmorzsákat. És szinte érzem a kuka illatát is, amikor kihúzom azt a részt, hogy az a minimális mennyiségû anyag, ami nem a fiók mellett landol, az a kukában kössön ki. És hogy lehet ezt tisztítani?

A te konyhádban van ilyen? Szereted?



Te mit gondolsz ezekrõl? Van, ami bevált?



A folytatást tervezem, bõven van mibõl válogatni :)



Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is! 


Hasonló bejegyzések:




gyereknap cicás keksz
Ötletek gyereknapra


1
25 vicces konyhai baklövés


Pudingos-tejfölös süti
Szuperfinom pudingos-tejfölös süti


photo (55)
Puncstorta


Fotor12189042
Mézeskalács írókázás ? elsõ próbálkozás




Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2014/07/24/szup...

sponsored links

Keres?s