Szuflé ? pisztáciás

2014-03-02

sponsored links

Hozzávalók:pisztáciaszuflé0

  • 1 db nagyon érett avokádó
  • 1 evõkanálnyi citromlé
  • 1 evõkanál eritrit
  • 4 db tojás
  • 1 evõkanál gesztenyeliszt
  • További édesítés a tojássárgája kikeveréséhez – ízlés szerint
  • 1 evõkanál citromlé a tojásfehérje felveréséhez
  • További édesítés a tojáshabhoz – szintén ízlés szerint
  • Zsiradék a poharak kikenéséhez
  • Pl. nescafé por vagy valamilyen õrölt mag 6 db 1 dl-es kerámia pohár szórásához – 2-3 evõkanállal
  • 10 dkg pisztácia
  • 0,5 l víz

Elkészítés:

  • Turmixold le az érett avokádót, szórj hozzá kb. 7 dkg õrölt pisztáciát, kevés citromlevet és eritritet
  • 6 db kerámia sütõpoharat zsírozással és szórással készíts elõ a sütéshez – tedd azokat egy sütõedénybe
  • Gyújtsd be a sütõt
  • Legalább fél liter vizet tegyél a sütõ alsó lapjára, mely sütéskor majd a gõzt fogja biztosítani
  • A 4 tojás sárgáját keverd el simára édesítõvel, egy evõkanál gesztenyeliszttel és forgasd hozzá a turmixolt érett avokádó-õrölt pisztáciás keveréket
  • Citromlé hozzáadásával verd kemény habbá a tojások fehérjét, a turmixolás alatt adjál hozzá édesítést is
  • Forgasd össze a habot a tojás sárgája – pisztácia – liszt keverékével, és töltsd háromnegyedig a poharakat
  • Tedd be a szuflénak valót a forró sütõbe, ahol kb. 200 fokon 10 perc alatt lesz megfelelõ állagú – kívül ropogós, belül lágy
  • A maradék kb. 3 dkg pisztáciát szórd a kelyhekben lévõ krém tetejére
  • Kínálhatsz hozzá valamilyen pikáns gyümölcsöt, pl. ahogy a képen látod – epret
  • Hûtõben tárolhatod sütés nélkül a vendégség elõtt, és csak az étkezésnél sütöd meg!

pisztáciaszuflé1pisztáciaszuflé2

pisztáciaszuflé3pisztáciaszuflé4


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=21559

sponsored links

Keres?s