Szivárványos rizs

2014-08-05

sponsored links



Ebben a fülledt idõben enni sincs kedve az ember lányának, de azért estefelé már követeli a poci a neki járó eledelt, ezért valami minimál hamiznivalót össze kellett dobni. Nem volt kedvem semmi komolyabb konyhatündérkedéshez, viszont eszembe jutott, hogy a BBC Good Foodban láttam egy olyan finomságot, ami éppen megfelelõ lenne erre az iszonyatosan meleg napra vacsorának. Rizst megfõz, zöldésgeket felaprít és belekever, ez talán még belefér. Így neki is álltam gyorsan, percek alatt készen voltam, és viharsebesen el is fogyasztottam, mert nagyon finom lett a végeredmény!

Szivárványos rizs

Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 2 piros kaliforniai paprika, kimagozva és finomra aprítva
- 1 kígyóuborka kimagozva és felaprítva (ez nálam kimaradt, mert nemes egyszerûséggel elfelejtettem venni)
- 2 nagy sárgarépa lereszelve
- 1 cs aszalt sárgabarack felaprítva
- 4 ek pirított tökmag 
- 4 ek olívaolaj
- 1 narancs leve (nálam 4 ek narancslé)
Elkészítés:
Irgalmatlanul bonyolult a folyamat. A rizst megfõzzük (olajon kicsit megpirít, bõ vízzel felönt, 1 ek vegetát beletesz, megvárja, amíg elfõ a víz).
Egy nagy serpenyõbe tesszük a megfõtt rizst, hozzáadjuk a paprikát, az uborkát, a reszelt sárgarépát, a felaprított asztalt sárgabarackot és a tökmagot. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a narancslével, jól elkeverjük
És készen vagyunk, tálalhatunk és ehetünk!


Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... gasztrobarath.blogspot.com/2014/08/sz...

sponsored links

Keres?s