Szilvás pite (paleo)

2017-08-12

sponsored links





Mondtam már, hogy szeretjük a pitéket? :) Ezúttal szilvásat készítettem. Ugye milyen szép lett? Nagy sikere van a családban.


Hozzávalók: 

a tésztához:
5 dkg porrá õrölt eritrit
4 L-es tojás
fél dl víz
20 ml citromlé
7,5 dkg folyékony kókuszolaj

továbbá:
1 kezeletlen citrom reszelt héja
1 evõkanál kakaó

a kenéshez:
1 evõkanál kókuszolaj

a töltelékhez:
30 dkg Totu
10 dkg eritrit
2 tojás
1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja

továbbá:
50 dkg magvaváló szilva

A tésztához habverõvel összekeverjük a tojást a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk az eritrittel elkevert lisztet. Egynemû tésztává dolgozzuk. Két részre osztjuk. Az egyikhez hozzákeverjük a citromhéjat, a másikhoz pedig a kakaót. Amíg a konyhában 24 fok alatti hõmérséklet van elég, ha a tésztát letakarva 20 percig a konyhapulton pihentetjük. Ahogy bejön a melegebb idõ hûtõszekrénybe kell majd tenni. A világos tésztát 25 x 25 centis, kókuszolajjal kikent hõálló tál aljába nyomkodjuk. Ráöntjük, a tölteléket, amihez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjébõl kemény habot verünk. A sárgáját botmixerrel összedolgozzuk a töltelék többi hozzávalójával, nem baj ha kicsit darabos marad, majd hozzáforgatjuk a fehérjehabot. Kirakjuk a félbevágott szilvával. Rátesszük a két sütõpapír közt a forma méretére kinyújtott kakaós tésztát Nem árt, ha a nyújtást követõen a papírral együtt tálcára téve kis idõre visszatesszük a hûtõbe, könnyebben lejön majd a papír róla). Kicsit benyomkodjuk a szilvák közti üres részbe, hogy jobban kiadja a szilvák formáját. Végül 175 fokra elõmelegített sütõben 40-45 perc alatt megsütjük. Kihûtjük, pár órára hûtõszekrénybe tesszük, hogy a töltelék megdermedjen és a pite szépen szeletelhetõvé váljék.


A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s