Szilvás lepény kelt tésztából

2014-08-05

sponsored links


Hozzávalók:
25 dkg liszt, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj, 1,2 dl tej, 1 tasak szárított élesztõ, csipet só.
továbbá: 70-80 dkg szilva, 2 tasak vaníliás cukor, fahéj.
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, a hozzávalókat egyenként hozzáadjuk, jól összedolgozzuk, majd hagyjuk kelni. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, jól lecsepegtetjük. A kelt tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a zsírral kikent tepsibe helyezzük. Rárakjuk a szilvát a belsejével felfelé, megszórjuk a vaníliás cukorral, és elõmelegített 180 fokos sütõben 35-40 perc alatt megsütjük. Amikor langyosra hûlt, megszórjuk fahéjjal meg porcukorral.

Folytats a blogon ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s