Szilvás gombóc paleosan ? A fõzött gyümölcs miatt erõsen kompromisszumos!

2014-01-07

sponsored links

Hozzávalók:szilvásgombóc0

  • 3 púpozott evõkanál szezámliszt – kb. 9-10 dkg
  • 3 púpozott evõkanál gesztenyeliszt – kb. 9-10 dkg

Az általam választott lisztekhez képest más lisztekkel is dolgozhatsz. Fõleg olyan lisztet válassz, amibõl már sikeresen készítettél fõtt tésztát!

  • 1 púpozott evõkanál zsír
  • 3 db tojás
  • Csipet só
  • Víz
  • 1 evõkanál chia mag
  • Szilvaszemek magozva és felezve – télen mélyhûtött!
  • 15-20 dkg õrölt dió, vagy más õrölt mag
  • 2-3 evõkanál porxukor

Elkészítés:

  • A tésztához keverd össze: a kétféle lisztet, a zsírt, a tojásokat, a sót – adj hozzá annyi vizet, hogy se kemény, se folyós ne legyen a masszád, végül keverd hozzá a chia magot
  • A tésztát tedd a hûtõbe legalább fél órára pihenni
  • Egy nagy lábasban kb. 3 liter vizet forralj fel
  • A legegyszerûbb fagyis kanállal dolgoznod, de lehet természetesen evõkanállal is -, miszerint ezzel az eszközzel gombócnyi tésztát szedjél ki, szúrd a tésztába a szilvaszemet, majd a gombócot egyengesd el, és dobd egyenként a lobogó vízbe
  • A gombócok akkor fõttek meg, ha feljönnek a víz felszínére, bár nekem olyan nagyok lettek :-D , hogy inkább az idõtényezõre figyeltem, és fõztem legalább 20 percig õket
  • Merítõ kanállal nyers darált és xukrozott dióra kanalazd ki a gombócokat, forgasd meg õket a xukros magban
  • Tálaláshoz turmixgépben darálhatsz még szilvalekvárt a díszítéshez

szilvásgombóc1szilvásgombóc2szilvásgombóc3


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=20474

sponsored links

Keres?s