SZILVÁS MANNA
sponsored links
Ezt a süteményt tényleg mindenféle gyümölccsel el lehet készíteni.
Tavaly sárgabarackkal kezdtem, az idén cseresznyével és most szilvával sütöttem meg.
Most már érik a szilva és ebbõl a nagy szemû fajtából igazán jó dolgokat lehet csinálni.
Jó étvágyat!
Tavaly sárgabarackkal kezdtem, az idén cseresznyével és most szilvával sütöttem meg.
Most már érik a szilva és ebbõl a nagy szemû fajtából igazán jó dolgokat lehet csinálni.
4 tojás
20 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
2 dl olaj
7 ek. tejszín
20 dkg liszt
1/2 cs. sütõpor
10 db szilva
fahéj
A tojásokból a kétféle cukorral habot verek.
Az olajat és a tejszínt kis adagokban hozzáadom.
A lisztet és a sütõport szintén apránként hozzákeverem a habhoz.
Sütõpapírral kibélelt tepsibe öntöm és a kettévágott szilvákat a vágással felfelé ráteszem a tetejére. Minden szilvára szórtam egy kevés õrölt fahéjat.
Elõmelegített gázsütõben 30 percig sütöttem 4-es 5-os fokozaton.
Amikor megsült, a sütõpapír segítségével kiemeltem a tepsibõl, lehúztam róla a papírt és hagytam hûlni.