Szilvakrémleves

2014-02-26

sponsored links




   A gyümölcsleves nálunk mindig szívesen látott étel az asztalon.
   Most kétféle szilvából készült,hogy fogyjon a kamrapolcról, és a fagyasztóból is.
   A nyáron kertünkben termett sárgaszilvát befõttnek készítettem, a kékszilvát fagyasztottam .



Hozzávalók:

  • 1 ü szilvabefõtt és 15 dkg fagyasztott
  • 1 dl tejszín
  • tej
  • fahéj
  • szegfûszeg
  • puncspudingpor
  • méz




   A kékszilvából félre tettem egy pár szemet .
   A többi gyümölcsöt annyi vízben tettem fel fõni, amennyi ellepte.
   Puhára fõztem,fûszereztem fahéjjal,( nem sokkal mert a befõttben is volt) majd pürésítettem.
   Behabartam tejszínnel, és puncs pudigporral, majd tejjel még hígítottam kissé. 
   A fõzés végén hozzáadtam a félretett szilvát ,majd miután kissé kihült mézzel édesítettem.
   (a mézet nem szabad melegen tenni bele mert a hõ megváltoztatja a méz enzimjeit)
   Tejszín cseppekkel díszítettem.


Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/02/szi...

sponsored links

Keres?s