SZILVÁS KÓKUSZOS SÜTI

2011-01-26

sponsored links


Ezt a piteszerûséget legalább egy éve csináltam utoljára, ami érthetetlen, hiszen annyira egyszerû és remekül variálható. Akkor almából és mandulával megszórva készült, és mindenki imádta. Bármilyen keményebb gyümölcs megfelel hozzá. Lehetõleg a fogyasztás elõtti napon készítsük, egyrészt, mert sokkal finomabb, másrészt, könnyebb szeletelni, ha áll egy éjszakát.

Hozzávalók kb. 10 szelethez
  • 150 g puha vaj
  • 150 g nádcukor
  • 3 tojás
  • 120 g kókuszreszelék
  • 160 g liszt
  • 2 csapott kiskanál sütõpor
  • 100 ml tej
  • 6 darab nagyszemû, ún. japán szilva kimagozva, felkockázva
  • a forma kikenéséhez: vaj és zsemlemorzsa

Elkészítés
  1. A sütõt elõmelegítem 190 C-ra (alsó-felsõ sütés), egy 23-24 cm-es kerek tortaformát kivajazok és megszórok zsemlemorzsával.
  2. A puha vajat kézi robotgéppel kikeverem a cukorral. A tojásokat egyenként hozzáadom, majd beleöntöm a tejet.
  3. A lisztet összekeverem a sütõporral és a kókuszreszelékkel, majd a szilvával együtt egy spatulával a vajas masszához keverem. Egyenletesen belesimítom a formába és 30-35 percig sütöm (tûpróba). 15 perc után letakarom fóliával, hogy ne barnuljon meg túlságosan. A formában hagyom teljesen kihûlni, majd lefedem folpackkal és hûtõbe teszem egy napra. 
  4. Sütés elõtt megszórhatjuk cukorral és/vagy szeletelt mandulával is, ha édesebb és ropogósabb sütire vágyunk.

Ötlet innen: egy ezer éve fénymásolt, "nevenincs" könyv. 
(Szuper recepteket tartalmaz, jó lenne tudni, hogy mi a címe.)

Kaptam még egy ilyen helyes díjat, ezúttal Anditól, aki a remek, Gluténmentesen nevû blog tulajdonosa. Nagyon köszönöm még egyszer!!



Folytats a blogon ... ildygastro.blogspot.com/2011/01/szilv...

sponsored links

Keres?s