Szezámos szójaszószos csirkemell

2014-06-30

sponsored links


  • 600 gr csirkemell filé
  • 1 kk fokhagyma granulátum
  • 1 kk õrölt pirospaprika
  • 1 kk vegeta
  • 0,5 dl olaj
  • 50 gr szezámmag (opcionális)
  • 100 gr étkezési keményítõ
  • 0,5 dl szója szósz
  • köretnek rizs
  • sütéshez olaj

Elõször készítsd el a pácot: keverd össze a fokhagymaport, a paprikát, a vegetát és az olajat. A csirkemellet vágd csíkokra, és forgasd bele a pácba. Hagyd pácolódni, közben tedd fel a rizst a szokásos módon fõni. Egy kb. fél óra elteltével szórd meg a csirkemell csíkokat szezámmaggal, majd forgasd bele az étkezési keményítõbe. Egy wokban (ha nincs, jó a serpenyõ is) forrósíts fel egy kis olajat, és amikor már jó forró, hirtelen süsd ki benne a csirkemell csíkokat. Szedd papírtörlõre, locsold meg a szójaszósszal, és tálald az elkészült rizskörettel.

Folytats a blogon ... eveandapple.blogspot.com/2014/06/szez...

sponsored links

Keres?s