Szezámmagos sós rudak, krumplileves

2014-02-18

sponsored links



Tegnap teljesen ötlettelen "antifõzõs" napom volt, de valamit mégiscsak össze kellett ütni ebédre. Volt a hûtõben egy csomag bolti friss leveles tészta, amit eredetileg valami zöldséges rétesnek vagy táskának szántam, de tegnap olyan semmilyen hangulatban voltam, hogy egyszerûen csak hosszú csíkokra vágtam, megsóztam és megszórtam szezámmaggal, amit kicsit bele is nyomkodtam, hiszen a rudak nem voltak semmivel megkenve, ezzel a módszerrel próbáltam rajtuk marasztalni az apró magocskákat.
Aztán sütõpapírral bélelt sütõlemezekre sorakoztattam és megsütöttem a szuper hosszú rudakat. Olyan gyorsan megsültek, hogy egyik pillanatban még fehérek voltak, mire fordultam egyet, már majdnem megégtek. Apát nem hozta nagyon lázba a sós rudak ötlete második fogásként, ezért a leves után inkább pirítóst evett zöldségekkel, de így legalább Legkisebbikemmel kedvünkre lakmározhattunk a pehelykönnyû, isteni finom ropogós sós rudakból.



Az elsõ fogás  egy egyszerû krumplileves lett, amibõl most kihagytam a tejfölös habarást, de így is elfogyott az utolsó cseppig - igaz az utolsó tálkával Apa uzsonnára ette meg.

Várakozási idõ az ebéd után 3 óra

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2014/02/szezammag...

sponsored links

Keres?s