Szezámmagos-citromos csirkemellcsíkok

2014-07-23

sponsored links

Ha ilyen zöldborsós rizzsel készíti el valaki, akkor azt kezdje el, mert a hús nagyon-nagyon hamar készen van, mindössze egy- két óra pácolásra van szüksége. Így az étel valóban készen van 20 perc alatt. De ha még ennyi idõm sincs (vagy kedvem, mert mondjuk túl meleg van) akkor azért elõfordulhat, hogy ételt rendelek. A Foodpanda oldalát ajánlom, mert nagyon sok étterem, nagy kínálatából lehet választani.


Azért jöjjön a recept, vagy nem is recept inkább csak egy ötlet:

Hozzávalók: (nálam 3 fõre)

  • kb. 60-65 dkg csirkemell,
  • szezámmag,
  • citromfû,
  • 1 db citrom lereszelt héja és kevés leve, hogy azért ne legyen túl savanyú,
  • kevés balzsamecet,
  • étolaj,
  • kevés liszt,
  • só, bors,
  • ízlés szerint köret, nálam most zöldborsós rizs.
Elkészítés:
  1. Néhány órával elõbb a húst bepácolom, de elõzõ este is lehet, csak még jobb. A húst vékony csíkokra vágom. Az olajhoz keverem a fûszereket: 1 teáskanálnyi balzsamecet, só, bors ízlés szerint, csipetnyi citromfû, a citrom lereszelt héja és a levébõl egy kevés. Jól elkeverem és ebbe teszem a csíkokra vágott húst. 
  2. Sütés elõtt a szezámmagot kevés liszttel elkeverem és ebbe mártom a húst, majd forró serpenyõben, nagyon kevés zsiradékon (hiszen a pác tartalmaz olajat) megsütöm. 

Folytats a blogon ... vea-receptgyujtemeny.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s