Szerzetesek szakállával készült spaghettik spárgával és piros kaliforniai paprikával

2014-04-19

sponsored links


Kerestem a neten a magyar nevét ennek az éppen most szezonját élõ zöldségnek, de sehogy nem bírtam kideríteni, mi ez. Itt több neve is van, de egyikre sem lelt semmit a net magyarul. Hátha valaki a képrõl felismeri. Salsola soda az egyik latinul hangzó neve. 
Más képeket itt találni róla:



Olvastam, hogy igen kiváló vízhajtó ilyenkor tavasszal, elég lenne belõle naponta 100 g-ot enni pár hétig, hogy átmossuk a szervezetet tavaszi nagytakarítás címén, és egyéb nem is kellene az egészséghez.
Vettem hát gyorsan. Ezt a vad bozótot alaposan meg kell tisztítani - levágni a piros gyökérrészét, átmosni a "hajat".

Én egy egész csokrot fõztem ma meg, de a tésztába csak a fele ment. A másik fele majd a salátában végzi ma este. Valamint megmaradt egy másik projektbõl egy fél piros kaliforniai paprika és a hûtõben még volt 4 szál spárga. Ezeket használtam fel a mai tésztához.


A bozontos hajat feltettem fõzni bõ vízben. Közben a spárgát és a paprikát is megmostam, felaprítottam. Egy serpenyõben vajat forrósítottam, és megfuttattam benne a zöldségeket. A szakáll közben megpuhult, kiszedtem hûlni, nem leszûrtem, a felét kisebb darabokra vágtam és a serpenyõbe dobtam azokat is. A vizet, amiben fõttek, sóztam, beledobtam a spaghettit, és a csomagoláson szereplõ idõ alatt készre fõztem. Miután megfõtt, két szedõkanál vizet felfogtam, majd a tésztát leszûrtem, a feltéthez adtam, a fõzõvízbõl hozzáadtam annyit, amivel krémesre tudtam keverni, borsoztam, majd tálaltam.
Reszelt parmezánnal kínáltam.





Nagyon finom ízû ez a szakáll, ropogós, teli, ízletes. Nem üres szálakra kell gondolni, mint amilyen a metélõhagyma is. Én ropogósan szeretem, sajnos nem mértem a fõzési idõt, de azt hiszem, bármilyen formában finom lehet, nem lehet eltéveszteni.


Folytats a blogon ... cheffeleseg.blogspot.com/2014/04/szer...

sponsored links

Keres?s