Szereted a kézmûves szörpöket? Akkor készítsd el a sajátodat!

2014-07-31

sponsored links

Közkívánatra, egy kis szörpológia. A saját készítés, mindig kenterbe veri a bolti ízét, ezt ne felejtsétek! Leírásomban próbálok az aktuális gyümölcskínálatnál maradni?

Málna. Én még korábban tettem el, amikor olcsóbb volt, most már aranyárban van, de ne hagyjátok ki, isteni! Legalább egy kisebb adagnyit.

Házi szörpök

 Áfonya, ribizli, és málna szörp




Vegyünk 1 kiló gyümölcsöt.

Mossuk meg alaposan és tisztítsuk meg a szárától (így legyen egy kiló) és tegyük egy nagyobb lábosba. Kézzel nyomkodjuk össze.(az áfonyát én inkább turmixoltam, mert eléggé fog, de a többi mehet kézzel)

Öntsük fel 8 dl vízzel és lefedve hagyjuk egy éjszakán át állni.

Másnap gézszerû anyagon keresztül öntsük át egy másik edénybe és hagyjuk, hogy a saját ütemében lecsöpöghessen.(Több óra is lehet ez a folyamat, úgyhogy érdemes részletekben hozzáönteni a gyümölcshúst, és addig mást csinálni! :-))

Ne nyomkodjuk (bár ezt nem nagyon állja meg az ember, pedig akkor zavaros lehet a lé).

Amikor lecsöpögött, keverjünk a gyümölcsléhez literenként 90 dkg cukrot és egy kiskanál citromsavat.

Tegyük ismét félre, amíg a cukor teljesen feloldódik benne. (Ez is eltarthat egy ideig, olykor érdemes megkeverni).

Töltsük tiszta üvegekbe, tetejére tegyünk alkoholba(pl. rum) mártott két réteg celofánt, a réteg közé szórjunk egy csipetnyi szalicilt, vagy  nátrium benzoát-ot.

Tipp: úgy is lehet, hogy kevés vízbe fololdunk fél kiskanál szalcilt, vagy tartósítót és abba mártjuk meg a celofánt.

Gumizzuk le és tegyük rá a kupakot is. (ha van)

A fenti mennyiségbõl kb.1,5 liter szörp lesz, a gyümölcs lédússágától függõen.



Hasonló bejegyzések:




nlc-fahéjaskókusztejes1
Kézmûves fahéjfagylalt, egyszerûen (laktózmentes, vegán)



Fehércsoki likõr



Csirkemell Hoisin-szószban (chicken in Hoisin sauce)


acukkinissüti
Kakaós teakenyér és egy titkos hozzávaló




Folytats a blogon ... marmalade.cafeblog.hu/2014/07/31/szer...

sponsored links

Keres?s