Szerelmes levél

2017-02-14

sponsored links














Megosztó a mai nap, a szerelmesek ünnepe. Világszerte ünneplik és szokás ilyenkor egy kis apró figyelmességgel meglepni a párunkat, szeretteinket. Én nem szoktam különösebben megünnepelni, de mint gasztroblogger, azért minden évben igyekszem megemlékezni róla. Stílszerûen egy nagyon egyszerû, mégis finom és mutatós Bálint vagy Valentin-napi sütemény, a szerelmes levél receptjét hoztam, amely a Konyhafõnõk c. mûsor gyõztesének, Orbán Áginak a receptje. Az FB-n futottam bele valamelyik nap, megtetszett és így ma el is készítettem. Hihetetlenül gyorsan kész van, kb negyed óra munka van vele összesen. Langymelegen egy gombóc tejszínes vaníliafagyival... hmmm, mennyei.

Szerelmes levél

Hozzávalók:
11 db-hoz

tészta:

  • 2 db (2x270 gr) kész leveles tészta

    töltelék:

    • 1 üveg (680 gr) magozott meggybefõtt
    • 3 ek barnacukor
    • 4 dkg étkezési keményítõ
    • 1 csapott kk õrölt fahéj
    • 2-3 szegfûszeg (nálam 1/2 kk-nyi õrölt, már ilyet is lehet kapni)  
    • csipet só


    Elkészítése:

    1. A sütõt elõmelegítjük 200°C-ra.
    2. A meggybefõttet leszûrjük, levét felfogjuk.
    3. Egy edénybe tesszük a cukrot, keményítõt, fahéjat, szegfûszeget, csipet sót, összekeverjük, hozzáöntjük a meggylevet, lassú tûzön, állandóan kevergetve sûrûre, pudingos állagúra fõzzük.
    4. Amikor kihûlt, hozzákeverjük a meggyet. (ha egész szegfûszeget használtunk, azt elõtte kihalásszuk belõle, kidobjuk.)  
    5. A leveles tésztát kihajtogatjuk, 6 egyenlõ méretû négyzetre vágjuk.
    6. Az egyik négyzetbõl szív alakú formákat szúrunk ki.
    7. A többi négyzetet megtöltjük: a tészta közepére halmozunk a meggyes töltelékbõl, borítékszerûen összehajtogatjuk úgy, hogy a teteje nyitott maradjon.
    8. A tölteléket hagyjuk kicsit kilógni a nyitott rész felé.
    9. A hajtások közepét a kiszaggatott szívecskékkel díszítjük.
    10. Sütõpapíros tepsire helyezzük a szerelmes leveleket, kevés hideg vízzel megspricceljük, néhány perc alatt (kb 10-15 perc, sütõfüggõ!) szép aranybarnára sütjük.
    11. Tálalásnál meghintjük porcukorral és egy gombóc vanília fagylaltot adunk mellé.

    Segítség az elkészítéshez:











    Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2017/02/sze...

    sponsored links

    Keres?s