Szerecsendiós fagylalt

2014-08-08

sponsored links

Úgy tûnik, hogy hétvégén végre zavartalan napsütés és igazi nyáridõ várható, esõ, borult ég, mennydörgés és villámlás nélkül. Fûszeres fagylaltot hozok, szerecsendiós-fahéjasat. Kisebb adagban készítve fagylaltgéppel is készíthetõ, de anélkül is finom, fûszeres hûsítõ desszertet varázsolhatunk az asztalra. A recept a Kifõztük Magazin augusztusi számában is megjelent, sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
a fagylalthoz:

  • 1 csomag (40 g) vaníliaízû pudingpor
  • 2 csapott evõkanál + 5 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 1,4 dl habtejszín
  • 1/2 teáskanál õrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál õrölt szerecsendió
  • 25 dkg mascarpone

a díszítéshez:

  • õrölt fahéj




  • A pudingporból 2 evõkanál cukorral és a tejjel a szokott módon pudingot fõztem.
  • Gyakran megkeverve hagytam teljesen kihûlni.
  • Közben a tejszínt 5 dkg cukorral, a fahéjjal és a szerecsendióval kis lángon felforraltam, és szintén hûlni hagytam.
  • A mascarponét kézi habverõvel elkevertem, hozzáadtam a pudingot és a fûszeres tejszínt.
  • A keveréket alacsony falú hûtõdobozba simítottam, fagyasztóba tettem.
  • Félóránként botmixerrel átkevertem, összesen 5-6 alkalommal.
  • Tálalás elõtt kb. negyedórával kivettem a fagyasztóból, a gombócokat végül fahéjjal meghintve kínáltam.



Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2014/08/szerecsen...

sponsored links

Keres?s