Szerecsendiós fagylalt
sponsored links
Úgy tûnik, hogy hétvégén végre zavartalan napsütés és igazi nyáridõ várható, esõ, borult ég, mennydörgés és villámlás nélkül. Fûszeres fagylaltot hozok, szerecsendiós-fahéjasat. Kisebb adagban készítve fagylaltgéppel is készíthetõ, de anélkül is finom, fûszeres hûsítõ desszertet varázsolhatunk az asztalra. A recept a Kifõztük Magazin augusztusi számában is megjelent, sok sikert hozzá!
Hozzávalók:
a fagylalthoz:
- 1 csomag (40 g) vaníliaízû pudingpor
- 2 csapott evõkanál + 5 dkg cukor
- 5 dl tej
- 1,4 dl habtejszín
- 1/2 teáskanál õrölt fahéj
- 1/2 teáskanál õrölt szerecsendió
- 25 dkg mascarpone
a díszítéshez:
- õrölt fahéj
- A pudingporból 2 evõkanál cukorral és a tejjel a szokott módon pudingot fõztem.
- Gyakran megkeverve hagytam teljesen kihûlni.
- Közben a tejszínt 5 dkg cukorral, a fahéjjal és a szerecsendióval kis lángon felforraltam, és szintén hûlni hagytam.
- A mascarponét kézi habverõvel elkevertem, hozzáadtam a pudingot és a fûszeres tejszínt.
- A keveréket alacsony falú hûtõdobozba simítottam, fagyasztóba tettem.
- Félóránként botmixerrel átkevertem, összesen 5-6 alkalommal.
- Tálalás elõtt kb. negyedórával kivettem a fagyasztóból, a gombócokat végül fahéjjal meghintve kínáltam.