Szendvicstorta

2014-01-07

sponsored links

Sok helyen sokféle formában találkoztam már a szendvicstortával. A variációk száma szinte végtelen, a hozzávalókat a kenyértõl a krémekig és a szalámikig, kolbászokig ezerféleképpen tudjuk variálni. Ez a színes szendvicstorta most a szilveszteri hidegtál részeként készült, rozskenyérrel, körözöttel, sajt- és vajkrémmel töltve, reszelt sajttal koronázva. Leírni majdnem hosszabb volt, mint elkészíteni, sok sikert hozzá!


Hozzávalók egy kb. 24 x 24 centis kapcsos tortaformához:

  • 25 szelet rozsos toast kenyér
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 evõkanál tejföl
  • só, õrölt kömény, csemege Piros Arany
  • 1 evõkanál étolaj
  • 1 csokor kapor
  • 20 dkg natúr sajtkrém
  • 20 dkg natúr vajkrém
  • 10 dkg szalámi
  • kb. 10 dkg trappista sajt




  • A túróból a megtisztított, apróra vágott vöröshagymával, tejföllel, kevéske sóval és Piros Arannyal, valamint õrölt köménnyel körözöttet készítettem (most a megszokottnál kevesebb tejföllel és vaj nélkül).
  • Az olajat és a kaprot késes aprítógépbe tettem, alaposan elkevertem/aprítottam, majd hozzákevertem a natúr sajtkrémhez.
  • Az elõkészületek után a kenyérszeletekbõl egy sort a tortaformába helyeztem a következõképpen: a forma négy sarkába került egy-egy egész szelet kenyér; a kenyérszeletek közé mind a négy oldalon még egy-egy fél szelet kenyér fért el, végül a középen kimaradó helyre egy negyed szelet került.
  • Az így elhelyezett elsõ sor kenyérre kentem a körözöttet, majd a tortaformát egy negyeddel elfordítva ismét egy sor kenyér következett.
  • A második kenyérrétegre a natúr vajkrém került, amit kiraktam szalámiszeletekkel.
  • A formát egy negyeddel ismét elforgatva következett a harmadik sor kenyér, amit a kapros sajtkrémmel kentem meg.
  • Ezután a formát megintcsak elforgatva egy negyeddel következett a negyedik kenyérréteg.
  • A formát folpackba csomagoltam, és a szendvicstortát lesúlyozva egy éjszakán át érni hagytam.
  • Másnap eltávolítottam a súlyokat és a folpackot, lepattintottam róla a karimát.
  • Tetejét reszelt sajttal szórtam meg, és szeletekre, háromszögekre vágva, friss zöldségekkel, fõtt fürjtojásszeletekkel tálaltam.



Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2014/01/szendvics...

sponsored links

Keres?s