Szedres Krémszelet

2014-04-03

sponsored links


Hozzávalók, a piskótához  :
2 db tojás
7,5 dkg liszt
7,5 dkg cukor
1 csapott evõkanál kakaópor
1 teáskanál sütõpor

krémhez :
20 deka mélyhûtött szeder ,( vagy ha van már akkor friss)
3 db zselatinlap
12,5 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
2 deci tejföl
1 evõkanál citromlé
1 csomag vaníliás cukor
2 deci habtejszín

tetejére :
2 deci habtejszín
10 gramm Dr Oetker zselatin fix
1 kis csomag tojás alakú színes cukor

Elkészítése :
Elõször elkészítjük a piskótát, a sütõt elõmelegítjük 175 fokra.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd beleforgatjuk a kakaóval és a sütõporral elkevert lisztet.
Egy kb 30 cm-es hosszú vekniforma aljába vágunk egy bele illõ szilikonos sütõpapírt és erre öntjük rá a tésztát, amit egyenletesen elkenünk.
Sütõbe rakjuk és tû próbáig kb 25-30 percig sütjük.
Amikor elkészült és már langyosra hûlt akkor a piskótát kivesszük a formából és egy lisztezett tálcára kirakjuk hogy teljesen kihûljön.
A formát elmossuk és szárazra töröljük.
Elkészítjük a krémet :
A kiolvasztott szedret pürésítjük és szitán áttörjük így a magoktól is megszabadulunk.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, és ezalatt a szederpürét a mascarponéval, tejföllel és a porcukorral kikeverjük.
Hozzáadjuk a citromlevet és a kinyomkodott zselatint amit egy kis tálkában felmelegítünk folyósra.
A formát, amiben sült a piskóta, bõven kibéleljük folpakkal.
A piskótánkat visszatesszük a formába és erre ráöntjük az elkészült krémet, amit egyenletesen eloszlatunk a formában a piskótán.
Hûtõbe rakjuk legalább 4 órára dermedni, de egy éjszakát is pihentethetjük akkor jobban meg fog kötni a krém.
Amikor megkötött a krémünk a folpak segítségével kivesszük egy hosszú torta tányéra és levesszük a folpakot a sütirõl.
A tetejére a vaníliás cukorral a habtejszínt habbá verjük és a süteményünk minden oldalát bevonunk vele egyenletesen.
Tetejét kakaóporral beszórjuk és tojás cukorkákkal díszítjük.













Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/04/szedres...

sponsored links

Keres?s