SZEDRES CLAFOUTIS

2014-08-09

sponsored links


Ismét egy számomra kimondhatatlan nevû pite.
Clafoutis  /ejtsd: klafuti/ , mint innen megtudtam egy francia tejes pite sok-sok gyümölccsel.
Nem túl édes, tehát aki édesebben szeretné akkor a megadott mennyiségû cukortól többet tegyen bele.

50 dkg szeder
3 tojás
10 dkg kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor
13 dkg liszt
1,5 dl tej
1,5 dl 30%-os habtejszín
csipet só

vaj, a tepsi kikenéséhez


A szedret megmostam, papírtörlõvel leitattam róla a vizet és összekevertem 5 dkg kristálycukorral.
A többi hozzávalókból palacsintaszerû tésztát készítünk.


A szedret beletesszük a tepsi aljába. Most egy 18 x 25 cm-es üvegtepsit választottam, amit ki kellett volna kenni vajjal. De elfelejtettem, máskor majd jobban odafigyelek!!
Ráöntöttem a palacsintatésztát ami szépen beborította.



Elõmelegített gázsütõben 40 percig sütöttem 4-es 5-ös fokozaton.
Amikor már láthatóan megsült akkor hagyjuk a tepsiben kihûlni. Nekem ez nem sikerült, mert még melegen felkockáztam, megporcukroztam a tetejét és megkóstoltam.
Mivel nem kentem ki vajjal a tepsit, ezért jobban megpirult az oldala mint ahogy kellett volna.
De a sok gyümölcstõl nagyon-nagyon finom volt.
És a másik csoda, hogy a szeder feljött a tetejére!


Jó étvágyat!





Folytats a blogon ... piroskonyha.blogspot.com/2014/08/szed...

sponsored links

Keres?s