Szapáry-torta, egy újabb klasszikus

2014-02-22

sponsored links

 

Úgy vélem a Szapáry-torta is beleillik a Dobos torta alapján készült klasszikusok közé, bár itt csak a piskótalapot használjuk a neves tortaelõdtõl:

"Az öt vagy hat doboslapból készített tortát kávés vajkrémmel töltjük. A tetejét és oldalát bevonjuk kávékrémmel, oldalát piskótamorzsával panírozzuk. A tortára nyomózsákkal formálunk díszítést kávékrémmel és barackízzel körkörösen." Dunszt Károly, Cukrászati ismeretek 2./1979)

A torta névadója egyébként Szapáry Gyula egykori politikus, a konyhai örömök nagy barátja volt.

Kicsit reformra vettem az elkészítést, így a piskótalapokhoz Graham lisztet és nádcukrot használtam. A fõtt, puding alapú kávékrémbe is nádcukor került míg a tetejére díszítésként a saját fõzésû sárgabarackdzsemem.

Higgyetek nekem, ez a torta megérdemel egy esélyt a kóstolásra, isteni harmóniában ...

Folytats a blogon ... teller-cake.blogspot.com/2014/02/szap...

sponsored links

Keres?s