Szalámisaláta sajttal
sponsored links
Hogy a szalámi ne mindig csak a szendvicsbe kerüljön, készítsünk vele salátát! :) Egy kis sajttal és uborkával kiegészítve, ecetes-olajos öntettel igazán finom saláta a végeredmény. A receptet megtaláljátok a Kifõztük Magazin júliusi számában is. Sok sikert hozzá!
Hozzávalók:
- 20 dkg szalámi
- 25 dkg edami sajt
- 35-40 dkg kígyóuborka
- 2 evõkanál fehérborecet
- só, cukor, fokhagymapor, kapor
- 3 evõkanál olívaolaj
- A szalámit és az uborkát elõször 3-4 mm vékony karikákra, majd a karikákat keskeny hasábokra vágtam.
- A sajtot ugyanilyen nagyságúra daraboltam.
- A kaprot megmostam, a nedvességet leitattam róla, majd apróra vágtam.
- Az öntethez jól elvegyítettem az ecetet csipetnyi sóval, cukorral és fokhagymaporral, végül az olajjal és 1 evõkanál forró vízzel elkeverve sûrítettem.
- A feldarabolt szalámit, uborkát, sajtot és az aprított kaprot az öntetbe forgattam.
- Friss vagy pirított, megvajazott kenyérrel tálaltam.