Szalonnás zöldség egytál
sponsored links
Ez egy nagyon finom, fûszeres egytálétel sok-sok zöldséggel, és egy kis füstölt szalonnával megspékelve, így a vegetáriánus kategóriából pont kiesik! :P
A sokféle zöldség, fûszerek, na meg a füstölt szalonna olyan gazdag ízvilágú ételt kerekít belõle, hogy egyáltalán nem hiányzik hozzá a hús! ;)
A recept:
- 10 dkg füstölt szalonna - felcsíkozva
- 1 hagyma - apróra vágva
- 2 újhagyma - felkarikázva
- 5 gerezd fokhagyma - felkarikázva
- 1 csípõs paprika - apróra vágva
- 2 krumpli - felkockázva
- 2 répa - felkarikázva
- 1 ek házi darált édespaprika (Édes Anna)
- 1 padlizsán - besózva, majd felkockázva
- 25 dkg gomba - cikkekre vágva
- 1 cukkini - felkockázva
Fûszerek:
- 8 levél friss bazsalikom - felaprítva
- 1 cs friss petrezselyem - felaprítva
- 1-1 ek õrölt mustármag, metélõhagyma
- 1-1 kk füstölt só, citrombors fûszerkeverék
- 1 mk õrölt kömény
Egy nagy wokban a szalonnát zsírjára sütjük, megpirítjuk rajta a hagymákat, majd a csípõs paprikát és a fûszereket is átpirítjuk egy kicsit. Hozzáadjuk a krumplit, és 10 percig fedõ alatt pároljuk. Utána hozzáadjuk a répát, majd további 5 perc múlva a többi zöldséget, és fedõ alatt az egészet puhára pároljuk, kb. 15 perc alatt.