Szalonnába tekert pestós csirkemell

2014-02-01

sponsored links

Szalonnába tekert pestós csirkemellImádom az olasz ízeket, különösen a parmezán sajtét, és a bazsalikomét. S, hogy mi az ami ezt a kettõt páratlan módon egyesíti? Hát a pesto. De nem akartam, hogy csak ez az íz domináljon a szombati ebédünkben, így-hát szalonnába csavartam a pestós csirkemelleket. Ez az étel nagyon gyorsan és egyszerûen elkészíthetõ, igazán nem kell hozzá sok alapanyag, egyedül a pesto beszerzése lehet hosszadalmas, de manapság már a legtöbb szupermarketben lehet kapni (olcsóbb megvenni mint elkészíteni). Ajánlom mindazoknak akik szeretnek gyorsan elkészülni, és emellett tartalmas, laktató ételeket enni. A szalonna és a pesto káprázatos ízvilágot  és szaftot adnak, az amúgy száraz csirkemellnek.

Hozzávalók:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kg csirkemell filé
  • 100 g pesto
  • 300 g szeletelt császárszalonna (bacon)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 3 db paradicsom

Köret:

  • 2 bögre rizs
  • 20 g petrezselyem

AlapanyagokMielõtt bármihez is hozzáfogtam volna, bekapcsoltam a sütõt, és elõmelegítettem 220 fokra. Ha követitek a példám, rengeteg idõt tudtok ezzel spórolni. Miközben a sütõ melegedett, a pipi melleket kb. 10 centiméteres darabokra szeltem, ezután mindegyiket bevagdostam. Felaprítottam a paradicsomot, valamint a fokhagymát, majd egy tepsibe helyeztem a húsit, és jól bedörzsöltem a pestóval, hogy minél jobban átjárja sütéskor az íze.

Miután az összes pestó elfogyott, gondosan szalonnába öltöztettem a csirkemell katonákat és visszahelyeztem õket a tepsibe. Rászórtam a fokhagymát, ügyelve arra, hogy mindenhova jusson. A paradicsom szintén erre a sorsa jutott, illetve dugdostam a húsok közé is. Majd megsóztam és megborsoztam (sóból a szalonna miatt nem kell sok), aztán megitattam a fehérborral. Olajat nem is adtam hozzá, teflonos tepsiben nem ragad le, ezen kívül a szalonna és a pesto is elég szaftot  tud ereszteni. Lefedtem egy alufóliával, és kb. fél órát pároltam, majd ellenõriztem, hogy átpuhult-e a hús, és még 10 percre visszatettem pirulni alufólia nélkül.

Fázisok

Köretnek petrezselymes párolt rizst készítettem. Szenzációsan finom tud lenni a sült csirke szaftjával meglocsolva. Ha meghoztam a kedveteket hozzá, ne tétovázzatok hozzálátni! Jó étvágyat kíván Apátok!



Folytats a blogon ... apafoz.com/2014/02/01/szalonnaba-teke...

sponsored links

Keres?s