Szaftos gyümölcsös lepény

2014-08-10

sponsored links

Pár perc alatt összekeverhetõ laza tésztájú sütemény, a tetején nagyon finom szaftos gyümölcsös réteggel - a gyümölcs tetszés és ízlés szerint variálható. Az idei nyár egyik kedvenc gyümölcsös sütije lett nálunk.  Érdemes dupla adaggal készíteni, akkor talán nem fogy el 10 perc alatt. :)




Hozzávalók a tésztához: kb. 20x25 cm-es tepsihez
- 12 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 15 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütõpor
- 1 evõkanál rum

A tetejére:
- 10 dkg natúr krémsajt (nálam mascarpone)
- 2 evõkanál tejföl
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1-2 evõkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
- fél citrom reszelt héja és leve (bio citrom)
- ízlés szerint gyümölcs (nálam 1 körte és 3 õszibarack)
- a tetejére 1 marék szeletelt mandula (elhagyható)

  A tálalás is nagyon kedves számomra - imádom ezt a pöttyös-virágos English Garden porcelán kollekciót,
mert annyira vidám és szép. Megtalálható a webáruházban is:





Elkészítés:
1. A vajat megolvasztjuk, habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal, hozzáadjuk a rumot is, majd simára keverjük a sütõporos liszttel. Sütõpapíros tepsibe egyengetjük a tésztát.
2. A krémsajtot összekeverjük a tejföllel, a porcukorral, vaníliás cukorral és a megmosott/megmosott citrom reszelt héjával és kifacsart levével. Ezt a keveréket rásimítjuk a tepsiben lévõ tésztára.
3. A megmosott gyümölcsöket meghámozzuk, cikkekre vágjuk és rátesszük a tejfölös keverékre - kicsit belenyomkodjuk a tésztába. Rászórjuk a szeletelt mandulát is, majd elõmelegített 180 fokos légkeveréses sütõben kb. 20 perc alatt megsütjük. (a sütési idõ változó, attól is függ, milyen sütõt használunk)




...és jöjjön még 1-2 szépséges fotó :)





Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2014/08/szaftos...

sponsored links

Keres?s