Sz?l?s-kecskesajtos borkorcsolya

2023-11-18

sponsored links

 

 


 
A minap ?gy elszaladt az id? a reggel ?s a d?lid? k?z?tt, hogy amikor v?gre eszm?ltem, hogy eb?det k?ne gy?rtani, nagy hirtelen semmit sem tudtam kital?lni, t?szt?t pedig nem akartam f?zni. Hogy, hogy nem, el?z? napr?l maradt m?g kem?ny k?t darab t?r?fas?rt, de azzal nem laktunk volna j?l. Azt?n eszembe jutott az okt?ber elej?n v?s?rolt h?zi kecskesajt, hogy abb?l micsoda pazar eb?det rittyenthetn?k. :D ?gyhogy gyorsan ki is bontottam az egyiket, ?s felkock?zva, az im?dott nagy szem? sz?l?vel katonasorba ?ll?tva, ny?rsra h?ztam, majd megf?rdettem az al?bb k?z?lt ?ntetben, ?s ? a fot?, ill. az eszt?tikus t?lal?s kedv??rt ? a kis ny?rsakat j?gsal?t?ra rendeztem. Ez ?gy, borkorcsoly?nak vagy el??telnek m?r kerek eg?sz lenne, de nekem laktat? eb?dre volt sz?ks?gem. Igaz, ez ut?bbi sz?nd?k valahol f?l?ton ?jra elfelejt?d?tt, ?s azon kaptam magam, hogy fot?h?ttereket v?logatok. :D Azt?n itt leragadva megsz?lettek ezek a k?pek. M?gnem ? 12-kor ?jra eszm?ltem, ?s a fagy?ban l?v? zseml?b?l gyorsan kiolvasztottam p?rat. Azokat ol?vaolajon megpir?tva k?n?ltam a ny?rsakhoz, a kev?ske ?jrameleg?tett t?r?fas?rttal megfejelve. Sz?val nek?nk ez most az eb?d?nk lett, de m?snak t?nyleg lehet borkorcsolya ? az egy?bk?nt is jobban hangzik. :D

 



Hozz?val?k 16 darabhoz:

32 szem mag n?lk?li piros ?s z?ld sz?l?
kb. 15 dkg h?zi kecskesajt
1 kis csokor petrezselyemz?ldje
3 ek. extra sz?z ol?vaolaj
2 ek. feh?rborecet
1 ek. balzsamecet
1 mk. v?r?shagyma granul?tum
k?shegynyi t?rt jalape?o ?s habanero csili vegyesen
2 mar?k j?g- vagy fodros sal?ta a t?lal?shoz

elk?sz?t?s:

  1. Az ?ntethez a petrezselymet felapr?tjuk, ?s alaposan elkeverj?k a v?r?shagyma granul?tummal, a csilivel, a k?tf?le ecettel, valamint az ol?vaolajjal. F?lretessz?k.
  2. A sal?t?t ?sszet?pkedj?k, ?s elosztjuk k?t t?ny?ron. A sz?l?t megmossuk, lesz?r?tjuk.
  3. A kecskesajtot nagyobb kock?kra daraboljuk, ?s a sz?l?vel felv?ltva, ?vatosan ny?rsra sz?rjuk ?gy, hogy minden ny?rson 2-2 sz?l?szem ?s sajtkocka legyen. (A kecskesajt t?r?keny, ez?rt ?vatosan dolgozzunk vele.)
  4. A ny?rsakat egyenk?nt megforgatjuk az ?ntetben (kan?llal kicsit r?seg?thet?nk), majd elrendezz?k a k?t t?ny?rra halmozott sal?t?n. El??telnek, vagy feh?rbor mell? borkorcsolyak?nt k?n?ljuk.

Tipp:

  • A megmaradt ?ntetet ?sszeforgathatjuk a sal?t?val, ?s ?gy rendezz?k el rajta a ny?rsakat.
  • Ha sal?tak?nt szeretn?nk fogyasztani, ?s nincs kedv?nk sz?rakozni a ny?rsakkal, akkor csak sim?n csak keverj?k ?ssze a felkock?zott kecskesajtot ?s a (felezett) sz?l?szemeket a j?g- vagy fodros sal?t?val.
  • A kecskesajt t?r?kenys?ge miatt mindenk?pp olyan ny?rsat haszn?ljunk, amilyen a k?peken is l?that?, azaz kifejezetten v?kony ?s lapos fajt?t; de a h?st? is megteszi. ;)

 


 


Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2023/11/szolo...

sponsored links

Keres?s