Svéd húsgolyók áfonyalekvárral

2014-07-13

sponsored links

Ezt a bejegyzést kb. 4 éve készülök megírni. Nagyon sokszor elkészítettem már az évek alatt, de fényképet készíteni soha nem tudtam róla. Hol nem volt éppen fényképezõgép, hol amire észbe kaptam már nem volt amit fényképezni... Egyik nagy kedvencem ez az étel, de csak a házi, az IKEA-s változatot egyáltalán nem csípem. Ez egy kicsit megreformált változat, krumpli helyett zabkorpával... kókuszzsírral...





Hozzávalók:

Húsgolyó:
50 dkg  darált növendékhús
1 kisebb fej apróra vágott vagy reszelt vöröshagyma
2 kávéskanál koriandermag, megtörve
1 tojás
1 késhegynyi szerecsendió
só és bors
zabkorpa


sütéshez: én kókuszzsírt használtam

A mártáshoz:
2 evõkanál szójaszósz
2 dl tejszín
1 teáskanál kukorica keményítõ
bors

és áfonyalekvár...

Elkészítés:

1. A húsgolyó hozzávalóit kézzel jól összedolgozzuk, zabkorpából annyit adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk, ha ezzel megvagyunk akkor golyócskákat formázunk belõle... kb 20 db lesz
2. A húsgolyókat forró zsiradékban 10 perc alatt kisütjük.
3. A mártás hozzávalóit egy tálkában összekavarjuk. Abban a serpenyõben amiben az elõbb a húsgolyókat kisütöttük, meghagyunk 2 evõkanálnyi zsiradékot, és hozzáadunk 1 dl meleg vizet. Az edény alján levõ pörcöket felkapirgáljuk, majd hozzáöntjük a tejszínes szójaszószos keveréket és besûrítjük.
4. Tálaláskor áfonyalekvárt és sült krumplit jár hozzá, de én fõtt rizzsel is nagyon szeretem...

Lightosabb verzió: A húsgolyókat, 200 fokon a sütõben is ki lehet sütni, olyankor picit megolajazom a sütõpapírt és  a húsgolyókat is lekenem vékonyan olajjal... és persze a lekvár is lehet cukormentes...


Folytats a blogon ... appleamaretto.blogspot.com/2014/07/sv...

sponsored links

Keres?s