Stájer sült alma

2014-05-04

sponsored links

...mert megérdemeltük! :)
A munkásbrigád tegnap hajnalban közölte,
hogy hétfõre halasztaná a nagy visszatérést
(azt gondoltuk, hogy addig túl leszünk a nagyján :),
a Királylány a hosszú hétvége alatt torokgyuszival
az ágyban, a kinti idõ meg, hogy is mondjam...?!
Inkább bekapcsoltam este a sütõt (is)! :)))
Hozzávalók (4 fõre):
-4 db alma
-1 mandarin (8 gerezdecske :)
-2 ek narancslekvár
-1 ek narancslikõr
-30 g vágott mogyoró (mandula, kesudió...bármi mehet bele)
-15 g egész mák
-0,5 dl víz-sütésnél az almák alá
-15 g vágott mogyoró (mandula, kesudió...)-a tetejét megszórni
Az almákat alaposan megmostam,
kettévágtam, kivájtam a magházat,
egy kicsi talpat is vágtam
az aljára és sütõpapírral bélelt
sütõedénybe tettem.
A mandarint megfosztottam a
burkolatától (a fehértõl is), gerezdekre
szedtem, amiket ketté is vágtam.
Ezt kevertem össze a többi hozzávalóval,
az almákba kanalaztam és a tetejét megszórtam
még egy kis mogyoróval.
A vizet aláöntöttem, amivel félidõben
meg is lehet/kell locsolni.
Elõmelegített sütõ, légkeverés, 180 fok, 25 perc.
És még a meleg is jólesett, ami a
villanyszerkentyûbõl kifelé áramlott.
De még milyen jól! :)))



Folytats a blogon ... csontnelkul.blogspot.com/2014/05/staj...

sponsored links

Keres?s