Stromboli

2014-02-17

sponsored links



A hétvégi családi pizzaevészet során készített pizzaszószomból maradt, amit szerettem volna valamilyen formában felhasználni. Ehhez kapóra jött a kevéssé ismert, de nagyon rokonszenves olasz kenyérféle, a stromboli. A stromboli nem más, mint a calzone egyik változata, azzal a különbséggel, hogy itt a pizzatésztát nem csupán félbehajtják, hanem alaposan fel is tekercselik. A stromboli tésztája éppen ezért egy picit rugalmasabb és kevésbé lágy, mint az általam használt pizzatésztáé.

Tölteni szinte bármivel lehet, arra ügyeljünk, hogy nem kerüljön túl sok töltelék a tésztába. Nálam most simán házi szósszal és sajttal töltve sült, de kerülhet bele pirított darált hús, sonka, többféle sajt, olíva bogyó, kapribogyó, tonhal…szinte bármi amit a pizzán is el tudunk képzelni. ...

Folytats a blogon ... mirelle.hu/?p=6312&utm_source=rss&utm...

sponsored links

Keres?s