Strawberry fields forever

2014-04-14

sponsored links

Újra szülinapoztunk, hiába, nagy a család. Úgyhogy most megint egy tortát fogok leírni, de ez hétköznapi sütinek is tökéletes.
Egy hete a Startbucksban ettünk egy epres cheesecake-et, és azonnal eldöntöttem, hogy megcsinálom. (Tudom, hogy létezik magyar neve a sütinek, de ha azt mondom, sajttorta, mindenki furán néz rám, úgyhogy inkább így használom.)
És ha már epres, mi sem illik jobban hozzá, mint a Strawberry fields... na de nehogy elhiggyétek, hogy "nothing is real" (semmi sem valóságos)!!

Hozzávalók:

az alaphoz:
200 g darált háztartási keksz
2 ek. cukor
egy csipet só
90 g olvasztott vaj

a krémhez:
900 g natúr sajtkrém
250 g cukor
egy csipet só
2 csomag vaníliás cukor
4 tojás
160 ml fõzõtejszín
160 ml tejföl

a díszítéshez:
friss vagy konzerves eper

Mindenekelõtt a tortaformát csomagold be alufóliával bombabiztosra. Igen, ez tényleg egy fontos lépés, elõször én is kihagytam, és jöttek is a gondok.
Ha ez megvan, keverd össze az alap hozzávalóit, simítsd a formába, és 175°C-on süsd 10 percig.
A krémhez a következõ sorrend szerint keverd össze a hozzávalókat; minden újabb alapanyag után robotgéppel keverd simára:
sajtkrém
cukrok
tojások (egyesével!)
tejföl
tejszín.
A jó alaposan felvert krémet öntsd rá az alapra, és az egészet tedd bele egy magas falú tepsibe. Forralj fel néhány deci vizet, és öntsd a tepsibe a forma köré. (Na ezért kellett becsomagolni!)
160°C-on süsd másfél órán keresztül. Ha kész, hagyd kihûlni. Mondom HAGYD KIHÛLNI!! Tedd a tetejére az epreket, majd rakd be a hûtõbe 2-3 órára.

Én így csináltam, te ne merészeld:
azt gondoltam valamiért, hogy nagyobb, darabos keksz kell bele, úgyhogy egész háztartási kekszet vettem, amit utána persze lehetett ledarálni. Nagyon unalmas, fárasztó és hosszú munka; de árulnak eleve daráltat, azt vegyél!
Tényleg hagyd békén, amíg meleg, mert ha ilyenkor próbálod meg levenni róla a formát, esélyes, hogy szétfolyik, és fuccs a munkádnak.

Ez a torta olyan gyönyörû lett, hogy csak fotóztam, és fotóztam, és fotóztam.. és mire észbe kaptam, nagyjából 30 kép készült róla :D

Íme:

Folytats a blogon ... beatlesakonyhamban.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s