Stracciatella:fehérboros olasz tojásleves spenóttal

2014-05-18

sponsored links

Stracciatella: fehérboros olasz tojásleves spenóttal, fokhagymás, parmezános bruschettával

A spenót szezonja van, jöjjön tehát egy olasz különlegesség, az én változatomban..

Hozzávalók :
  • 10 dkg spenót
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 3 dkg parmezan
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • õrölt fekete bors
  • oregano
  • 1,2 l víz 
  • 1 dl fehérbor.
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 szelet toast
  • olívaolaj
  • extraszûz olíva olaj
Elkészítés:

Az újhagymát (zöldje nélkül) és a fokhagymát aprítom, kevés olajon megdinsztelem.. Felöntöm vízzel,
beleteszem a leveskockát, fûszerezem.

A spenótot, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet aprítom, a parmezánt lereszelem.  A tojást felverem, összekeverem a parmezan nagy részével (egy keveset félreteszek a bruchettához).és a zsemlemorzsával, öntök hozzá a levesbõl, csomómentesre keverem. Majd folyamatosan villával kevergetve beleöntöm a levesbe a keveréket.Végül beleteszem az aprított zöldségeket, beleöntöm a fehérbort.

Tálalok. Fokhagymás, olívaolajos, parmezános  bruschettával fogyasztom. Fehérbort iszom hozzá.









Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/05/stra...

sponsored links

Keres?s