St.Andrea Pincészet- Eger

2014-05-01

sponsored links

Ma mĂĄr szinte közhely, hogy a jĂł bor a szĂ”lĂ”ben szĂŒletik. Ahogy a kĂŒlönleges
bor is kĂŒlönleges termĂ”terĂŒleteken. KevĂ©s olyan bormesterĂŒnk van, akire a termĂ”helyek sajĂĄtossĂĄgai irĂĄnti figyelem, a dĂ»lĂ”k szavĂĄra hallgatĂĄs inkĂĄbb jellemzĂ” lenne, mint LĂ”rincz Gyurira. EgĂ©sz sor dĂ»lĂ”szelektĂĄlt bort kĂ©szĂ­t, fehĂ©rben elsĂ”sorban chardonnay-bĂłl, vörösben pedig pinot noir-bĂłl, ezzel a kĂ©t - nem meglepĂ”en - burgundi fajtĂĄval igyekszik tolmĂĄcsolni az egerszalĂłki, egerszĂłlĂĄti, demjĂ©ni terĂŒletek karakterĂ©t. Az elmĂșlt Ă©vek sorĂĄn a Ferenchegy-, a KovĂĄszĂł-, a HangĂĄcs-, a Paptag-, a TĂłbĂ©rc-dĂ»lĂ” kedves ismerĂ”sĂŒnk lett, kezdjĂŒk mĂĄr megtanulni, hogy melyik ad lĂ©giesebb, melyik tömörebb, melyik minerĂĄlisabb, melyik gyĂŒmölcsösebb karakterĂ» borokat. Az elmĂșlt Ă©vben pedig a szinte kultikus helynek szĂĄmĂ­tĂł Nagy-Eged-hegyen is telepĂ­tĂ©sbe fogott, azaz Ășjabb hamarosan Ășjabb boros izgalmakra is szĂĄmĂ­thatunk.

A dĂ»lĂ”szelektĂĄlt tĂ©telek mellett persze birtokborok is kĂ©szĂŒlnek a St. Andrea pincĂ©szetben, melyek, fehĂ©rben Ă©s vörösben egyarĂĄnt, a fajtĂĄk Ă©s a termĂ”helyek sokfĂ©lesĂ©gĂ©bĂ”l szĂŒletĂ” harmĂłniĂĄval az egri fehĂ©r- Ă©s vörösbor karakterĂ©t, a klasszikus egri illatokat Ă©s zamatokat kĂ­vĂĄnjĂĄk megmutatni. A Napbor Ă©s nagytestvĂ©re, az ÖrökkĂ© fehĂ©rben, az ÁldĂĄs Ă©s a MerengĂ”, mindkettĂ” egri bikavĂ©r, vörösben.

 

Boraiban LÔrincz Gyuri a fajtåk és a dûlÔk mellett a modern technológiåkat, a hosszan tartó kisfahordós érlelést és a tradicionålis pincemûveleteket is elegånsan ötvözi. A biodinamika híve a szÔlÔben és a pincében egyarånt, vörösborait példåul kizårólag tojåsfehérjével deríti.

LĂ”rincz György, ahogy borai is, kĂŒlönleges ember. Finom szavĂș, figyelmes, kreatĂ­v. És a borszeretĂ”k szerencsĂ©jĂ©re, borĂĄsz.
 
 
 
Az Egri borvidĂ©k lankĂĄin folytatjuk borbarangolĂĄsunkat. A borvidĂ©k pincĂ©szetei közĂŒl a legkivĂĄlĂłbb a St.Andrea PincĂ©szet Ă©s borai! A birtok tulajdonos-borĂĄsza, Dr LĂ”rincz György, szemĂ©lyesen mutatja be a borvidĂ©ket, a pincĂ©t Ă©s kivĂĄlĂł  borait, amelyek mellĂ© ChefĂŒnk,Fodor SĂĄndor komponĂĄl Ă­nyenc menĂŒsort.
 
MĂĄjus 27. kedd 19:00

St.Andrea borvacsora


CsodĂĄlatos borokat kĂłstolunk, hozzĂĄ illĂ”, Ă­nyenc menĂŒsor kĂ­sĂ©retĂ©ben, a pincĂ©szet tulajdonos borĂĄszĂĄnak szakĂ©rtĂ” közremĂ»ködĂ©sĂ©vel.

IstenhozottpohĂĄr:

PezsgĂ” 2010

Szeretettel rozé 2013

Napbor 2012

ÖrökkĂ© 2011

Áldås 2011

HangĂĄcs 2011

MerengĂ” 2009

Szeretettel vĂĄrjuk!

SzoljĂĄr Csaba ĂŒzletvezetĂ”, Fodor SĂĄndor Chef  Ă©s a Solier Cafe csapata

 BIZTOSÍTSA HELYÉT ASZTALFOGLALÁSSAL!
06-20-396-55-12


A borvacsora ĂĄra: 9.900,- Ft

Folytatás a blogon ... solierwinefood.blogspot.com/2014/05/s...

sponsored links

Keres?s