Spárga bazsalikompestoval

2018-07-05

sponsored links


A spárga számtalan jótékony hatással rendelkezik, ezért érdemes minél többet fogyasztani belõle. Sajnos a szezonja rövid ideig tart , de tavasszal a korai zöldségekkel kerül a boltok polcaira. Nekem a zöld a kedvencem, mert könnyen kezelhetõ. A fehér macerásabb, de elegánsabb. Lilával sajnos még nem találkoztam.
Kevés összetevõvel nagyon ízletes ételt lehet készíteni belõle. A sonka csak egy extra turbózás volt, nem szükségszerû ?


Amikor csak van rá lehetõség és nem borítja föl egy étel összképét és ízét, akkor én nagyon sok hagymát használok. Az ehhez hasonló ételekhez különösen sokat. Mindenki szereti!

  • Jó sok szálasra vágott hagymát pároltam olívaolajon vagy kókuszzsíron, ami épp van.
  • A spárgák szárát feldaraboltam és azt is beletettem, hogy kicsit roppanósra párolódjanak.
  • Sózta,borsoztam és egy adag bazsalikompestóval kevertem össze. Pontosabban a pestóból itt kimaradt a sajt, mert azért készítettem, hogy hasonló ízesítõként használjam el.
  • Egy tojással összekevert 2 dl tejszínnel leöntöttem
  • Megszórtam reszelt sajttal és a tetejére tettem a spárgák megmaradt virágos részét.
  • A sütõben 200 °C-on kb.15perc alatt összesütöttem




Folytats a blogon ... https://daisyterme.blogspot.com/2018/...

sponsored links

Keres?s