Spätzle csirkemellel, bambuszrüggyel, olívabogyóval
sponsored links
Spätzle csirkemellel, bambuszrüggyel, zöldpestoval, olívabogyóval
A Spätzle egy bajor tészta, a mi nokedlink rokona, többnyire hosszúkás. Varietas delectat (A változatosság gyönyörködtet.), mondták a rómaiak. Nos ez igaz a gasztronómiában is. Ezúttal ezzel készítettem el az ételemet. Egy csavar a curry, a zöldpesto és a bambuszrügy. No, ezt kapjátok ki!. Igazi nemzetközi kavalkád! Most aztán bajor, ázsiai, vagy olasz étel ez?Hozzávalók:
- 25 dkg Spätzle
- 0,5 db csirkemell
- 10 dkg bambuszrügy
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- õrölt fekete bors
- curry
- Soy Sauce (szójaszósz)
- olívaolaj
- 1 ek zöldpesto
- 6 db chilivel töltött olívabogyó
A csirkemellet négy csíkra vágom, sózom, borsozom, ráreszelem a fokhagymát, meglocsolom a szójaszósszal, megszórom curryval, beteszem a hûtõbe.
Másnap megfõzöm a tésztát.
Közben olívaolajon kérgesítem a csirkemellcsíkokat, ráteszem a bambuszrûgyeket, a pestot, az olívabogyókat, szórok rá borsot, curryt, locsolok rá szójaszószt.
Amikor a csirke megpuhult, tálalok.
A tányér közepére teszek két csirkemellcsíkot, mellé pedig tésztát.