Spárgás -krémsajtos lepény

2014-05-16

sponsored links

A spárga néhány éve "becsapódott" a konyhámba ..és ott is maradt.Imádom,de csak a zöldet :)
Nem kell pucolni,csak a végét letörni és már használható is.Nekem valahogy frissebb ,roppanósabb mint a fehér:)
Amíg tart a szezon sûrûn készül belõle krémleves ,kerül rántottába is,tekeredik köré bacon vagy csirkemell esetleg csirkecombfilé és a tésztáknak is nagy barátja :)
Most egy gyors lepény készült vacsorára abból amit a hûtõben találtam.Igazi tavaszi finomság lett.
                 






Hozzávalók:
- 27 dkg vajas - leveles tészta(én most frisset használtam)
-20 dkg tejszínes krémsajt
-2 szál újhagyma
-parmezán sajt
-1 köteg zöldspárga
-1-2 paradicsom
-3 csík szeletelt bacon
-só,bors

A sütõt elõmelegítem 180C-ra.
Egy pitetálba beleegyengetem az elõre kinyújtott leveles tésztát.
A krémsajtot összekeverem a felvert tojásokkal, reszelt sajttal és a felkarikázott újhagymával.Picit sózom,borsozom.
Ezt a keveréket ráöntöm a vajas tésztára.
A spárgát szépen belesorakoztattam a krémsajtos keverékbe.A feldarabolt paradicsomot és bacont rászórom a tetejére,kevés sajtot reszelek még rá és irány a sütõ.
Kb. 18-20 perc alatt megsül.

A sajtnál azért nem írok mennyiséget,mert ízlés dolga ki mennyire szereti a parmezánt.Természetesen helyettesíthetõ más sajttal is.

Folytats a blogon ... napfenyesfuszer.blogspot.com/2014/05/...

sponsored links

Keres?s