Spárga és sárgarépa fokhagymás vajban, buggyantott tojással.

2014-06-02

sponsored links





Mivel volt itthon egy csomag spárga, így egy egyszerû, és gyors ebédet szerettem volna készíteni. Elõször spárgakrémlevesre gondoltam, aztán eszembe jutott, ez a fokhagymás vajban párolt spárgás sárgarépa. Már csakis az volt a kérdés, mivel is tálaljam. Hússal semmiképpen nem szerettem volna, így aztán buggyantott tojást készítettem hozzá. Az egész ebéd készítés nem tartott fél óránál tovább, és már ebédelhettünk is. Persze nem csak ebédre, hanem egy könnyû vacsoraként is megállja a helyét ez a fogás. (további spárgás receptek itt találhatóak)







Hozzávalók:

1 cs zöld spárga
1 nagyobb sárgarépa
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
õrölt színes bors


A spárgákat egyesével hajlítsuk meg, majd törjük le az alsó, fás részét. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután tegyük bele egy edénybe, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Szórjuk meg egy csipet sóval, és pár perc alatt fõzzük roppanósra, majd öntsük le a fõzõvizet. (forrástól számítva 4-5 perc fõzés elég ahhoz hogy még roppanós maradjon a spárga is és a sárgarépa is)

A vajat hevítsük fel egy serpenyõbe, majd nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a roppanósra fõtt spárgát, és a sárgarépát. Ezután ízlés szerint sózzuk, frissen õröljünk rá  színes borsot, és nyomjuk rá a citromlevet. Óvatosan forgassuk, és melegítsük össze, majd zárjuk el a gázt, fedjük le a serpenyõt, és tálalásig tartsuk melegen.






Buggyantott tojás hozzávalói:

4 db tojás
1 l víz
2 tk ecet




A tojásokat egyesével készítsük el.

Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá az ecetet. 
Egy tálba üssünk bele egy tojást. 
A forrásban lévõ vizet keverjük meg  egy kanállal, hogy örvény keletkezzen a közepén, majd vegyük kisebbre a lángot. Ezután öntsük bele a tojást úgy, hogy a tál szinte beleérjen a vízbe, majd gyöngyözve fõzzük 2-3 percig, hogy a sárgája még lágy maradjon. 
Végül szûrõkanállal emeljük ki a vízbõl, csepegtessük le, és tálalásig tartsuk melegen.(minden tojással így járjunk el)

Tálaláskor halmozzuk a spárgás sárgarépát tányérra, majd helyezzük a tetejére a tojást és ízlés szerint sózzuk meg, majd úgy kínáljuk.


Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2014/06/s...

sponsored links

Keres?s