Spárga-burgonya krémleves

2014-04-06

sponsored links




A Barátnõm egy nagy adag spárgával lepett meg.
 Újdonság volt számomra, hisz még nincs itt a szezonja,.
Szerettem volna "emlékezetes" módon elkészíteni.




A fejecskéit letörtem, félretettem, hogy egy remek tésztás fogást koronázzon meg (recept jön), 
a szárából levest kreáltam.
Tettem hozzá burgonyát, lestyánnal, csalánnal fûszereztem és a 
sajt készítés során maradt savóval öntöttem fel.


 


Spárga-burgonya krémleves

Hozzávalók
1 adag spárga szára
~ 1/2 kg burgonya
kisebb csokor csalán (friss)
3 ek-nyi lestyán  (fagyasztóból)
frissen õrölt bors
1 liter savó (édes)
1 liter víz
2 ek olaj
3 ek hideg vaj

tálaláshoz
sajttal megszórt kovászos kenyérbõl készült pirítós

A burgonyát megtisztítottam, felkockáztam.
A spárgát megmostam, fejecskéit letörtem, félretettem, a szárát még kettõbe törtem.
(A szára végét nem kellett, nem lehetett, roppanósan friss volt.)
Az olajon a zöldségeket megdinszteltem, fûszereztem, majd a savóval felöntöttem. 




Összeforraltam, majd öntöttem rá ugyanannyi vizet. Készre fõztem.
Botmixerrel teljesen krémesre turmixoltam. A hideg vajat belekevertem.
Tálaláskor a kenyérszeleteket ropogósra megpirítottam, a sajtot ráreszeltem. 








Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s