SPÁRGÁS - SPENÓTOS RIZSTÉSZTA FÜRJTOJÁSSAL...

2014-06-14

sponsored links












Egyedül vagyok... Pont jó alkalom arra, hogy készítsek magamnak egy olyan ebédet, amit csak én szeretek. A család többi tagja megtagadja a spárgával és a spenóttal való barátságot, így magam maradok erre a frigyre... Végül is mindegy, néha kell egy kis kényeztetés a zöldekkel... Nagyon finom, igazi "klorofil" bomba.



Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag zöld spárga, 1/2 kg friss leveles spenót, 20 dkg rizstészta, 3 gerezd fokhagyma, oliva olaj, só, õrölt fekete bors, 10 db fürj tojás.



A rizstésztát enyhén sós vízben "fog-keményre" megfõzzük, leszûrjük, majd melegen tartjuk. A spenótot szitában átöblítjük, majd sós vízben megpároljuk. Leszûrjük alaposan, majd éles késsel megvágjuk. Egy serpenyõben oliva olajat forrósítunk, rányomjuk a fokhagyma gerezdeket, sózzuk, erõteljesen borsozzuk és állandóan kevergetve kissé megsütjük. A spárgát meghámozzuk, feldaraboljuk és a sülõ fokhagymához adjuk. Pár percig együtt pirítjuk, majd a végén hozzáadjuk a vágott spenótot is. Addig sütjük az egészet, amíg egy kissé elpárologtatja a nedvességét maga alól. Mikor elkészült, a rizstésztát hozzákeverjük a zöld alaphoz, és ha kell még utána ízesítjük, sóval és borssal. A keményre fõtt fürjtojásokat kettévágjuk, a rizstészta tetejére rakosgatjuk és máris forrón tálaljuk az ételt.








Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s