Spirit Food ? Spirit húsos baguette

2014-07-05

sponsored links

Utolsó látogatásom óta a Spirit Food másik üzlethelyiségbe költözött, igaz a régi és az új között a távolság mindössze alig 30-40 méter. Ennek ellenére tökéletesen lusta voltam, hogy megnézzem az új helyet, maradtam inkább a rendelésnél, de mentségemre szóljon, hogy munkaidõben ez a kényelmesebb megoldás.

Az étlapon számomra újdonság még a beaguett szekció, ami öt darab különbözõ összeállítást foglal magába. Leginkább sertéshúsos és csirkemájas verziók vannak, de akad egy vega is, hogy mindenki megtalálja számítását, ha erre veti a sors. Nagyon nem kellett gondolkoznom egybõl a fullos Spirit húsos példányt kezdtem összeszerelni. Itt is érvényes, hogy az alapfeltéteken felül lehetõségünk van még hét darab hozzávaló kiválasztására amit két szósszal bolondíthatunk meg. 18 ingyenes feltét és egy fizetõs van, utóbbi a dupla húst jelenti ami igencsak csábító, de végül mégsem pipáltam be azt az opciót. Szósz fronton 20 darab közül kell választanunk, itt két típus van benne az alapárban.

Esztétikai megjelenés: Bacon, jalapeno, pirított hagyma, sajt, grillezett gomba, paradicsom ezek alkotják az extra feltét listát, a szószoknál pedig a két nyertes a texas és chilis paradicsom szósz. A csomagolás két részre bontható van egy alufóliás tekerés, ami a szállításhoz elengedhetetlen és van egy tasakszerû része, ami már egybõl a baguettre került, így talán tisztábbak maradunk, ha azzal fogva fogyasztjuk el. A baguette közepénél kicsit megnyomódott, de ezért én vagyok a felelõs mivel a liftnél sikerült megbotlanom és kicsit rámartam a hirtelen ijedelem közepette. Hosszúsága körülbelül 25-30 centi körül lehet. Az elsõ pillantásra teljesen elérzékenyültem mivel végre a pirított hagyma itt az ami. Kialakításából adódóan jobb, ha félbe vágjuk és úgy állunk nekik a feltétek keresésének, minthogy fentrõl támadjuk meg. A baguett szívében van a hús, jó vastag rétegben viszonylag sok szeletre vágva. Erre aztán szépen sorban épül az összes többi. A paradicsomszósznál tudok maximum panaszkodni, kicsit egyenletesebben is lehetett volna rá nyomni, a baguette elsõ harmadára alig jutott belõle, utána meg hirtelen sok.

Pont: 8/10

Ízvilág: A baguette friss, de picit kérge ha vastagabb (hosszabb ideig kelesztik akkor ha minden igaz vastagabb lesz) lenne akkor talán jobban tartaná önmagát, ennél a verziónál ügyesen kell vele bánni vagy különben hamar ölünkben landolhat 1-2 feltét. A paradicsom szósz az elsõ, amivel találkoztam, de valami hihetetlen finom. Rendes paradicsom íze van, semmi mûvegyszer melléket nem érezni benne, csípõssége pedig pont elegendõ, hogy egy átlag ember is megtudja sikítozás nélkül enni. A hagyma picit felszív a szószokból így kevésbé ropog, de még mindig jó. A bacon enyhén sós, de az igazán tuti húsélményt a sertés biztosítja. Enyhén fûszeres íz ami lehet a texas szószból érkezik, de együtt remekül harmonizálnak. A jalapeno nagyjából egy szinten mozog a szósz erejével, nincs vele gond. A sajt átlagos, egyedül annyit változtatnék rajta, hogy finomra reszelve szórnám bele. Összességében finom, friss és tényleg úgy rakjuk össze, ahogy mi akarjuk.

Pont: 9/10


Mennyiség: Fogyasztás közben egyre inkább úgy éreztem, hogy inkább 30+ cm hosszú legalább a kenyér. A feltétek közül semmivel nem spúrkodtak a konyhán. A sertéshúsból kifejezetten sokat raktak bele, de tényleg mindenbõl amit bejelöltem került bele bõségesen. A szószoknál csak az egyenletesebb elosztás tudom felhozni, de mennyiségre ezek is tökéletesen rendben vannak. Elsõre talán nem úgy tûnik, hogy elegendõ lenne például ebédre, de miután legyûrtem nem éreztem, hogy a következõ négy órában bármit is akarok majd enni.

Pont: 9/10

Kiszállítási idõ: Elszánt futárokkal dolgozik a Spirit Food az tuti, mivel nem sûrû az olyan kajálda aki vállal 8 kilométer felett kiszállítást például. A térkép szerint 8.1 a km a pontos táv amit a rendelés pillanatában 16 perc alatt lehet megtenni. Az átlagos kiszállítási idejük 60 perc, ezt most kicsit átlépték mert nálam ez 74 lett, de ilyen messzirõl nem érzem jogosnak ha pattogni kezdenék. A futár egybõl bocsánatot kért, hogy késett kicsit, de én közel sem éreztem ennyire súlyosnak a helyzetet.

Pont: 6/10

Ár/érték: A Spirit húsos baguette 1090 forintot kóstál ami szerintem egyáltalán nem nevezhetõ drágának fõleg ha belevesszük, hogy 7 különbözõ feltéttel és 2 fajta szósszal kérhetjük. 300 forintot felszámolnak kiszállításra amivel nincs baj, a táv extrém és ha legalább egy kollégát befûzünk, hogy csatlakozzon akkor a 150 forint már elvész. Matekból úgy fest kicsit vannak problémáim, mert falatozás közben nézegettem a cetlit amin rajta volt, hogy mivel kérem és az a lista bizony csak 6 elembõl állt, szóval egyet kifelejtettem. Nálam nagy csábítóerõ, hogy kedvemre variálhatom a feltéteket és nem kell kompromisszumokat kötnöm. A burgerük után engem a baguette fronton is meggyõztek és ígérem, legközelebb megnézem az új üzletet milyen lett.

Pont: 8/10

800true thumbnails under 450true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/spirit-food-spirit-huso...

sponsored links

Keres?s