Spirit Food ? Spirit csirke burger, Amerikai káposztasaláta

2014-06-02

sponsored links

Megint egy fránya hétfõ, de ha nem tudnátok, akkor most elmondom, hogy a következõ nem ilyen lesz, mint a mai, így nyugodtan ünnepelhetitek vasárnap is majd a csonka hetet. Nem kell majd korán kelni és az irodában vagy a suliban a kötelezettségeitekkel eltöltött idõbõl csenni pár percet, hogy meglessétek, hogy számotokra szimpatikus étterem, étel került e ma az oldalunkra. Az adatok is azt mutatják, hogy egyre többen vagytok velünk, így elsõsorban azoknak mondom, akiknek még nem kapcsolódott össze a hétfõi nap a hamburgeres postjainkal, hogy egy újabb hambival köszöntjük a hetet. A Spirit Food szerepelt már, tavaly Gasztrobetyár döntött úgy, hogy nyakába veszi a várost és betér egy ebéd erejéig. A hely nem volt valami nagy csoda, de az ételrõl elismerõen nyilatkozott, így mivel elérhetõ közelségbe kerültem, úgy döntöttem eljött az ideje tesztelni a házhoz szállításos megoldásukat is. A választásom a Spirit csirkeburger, ami a buciba rejtett csirkemell szeleten kívül hét választható belevalót és 2 féle szószt jelent. Papíron elég ütõs hambit sikerült összeraknom, na de lássuk mi is lett az amit kaptam.

Esztétika,megjelenés: Fehér zacskó becsomózva, ami ha igaz a hamburgert és a salátát rajti magában. Kibontogatás izgalom, minden megvan, ami egy hétfõi ebédet fel tud dobni. A saláta nincs túlcsomagolva, kis doboz, ami azért gondosan tele van pakolva. A hambi fóliába tekerve, aminek a lehámozása után már az ember szemébe is mosolyog, egy szimpatikus krokodil, aki szintén hamburgert ebédelt mikor lefotózták. Az amerikai káposztasaláta, nevén nevezve coleslaw, nem egy nagy csoda, vékony csíkokra vágott káposzta és némi répa ügyes keveréke, ami éppen annyi lében várja, hogy elfogyasszam, amennyit megkíván. Közepes méretû puffancsot emelek ki a mókás fóliából. amibõl elsõre szinte semmi nem látszik, csak az ,hogy némi szósz és sajt kicsordult az oldalán. Ketté nyitva az ember tekintete elvész a bõségben.  A csirkemell szelet nagyon alul va, nem is látszik, viszont a tükörtojás határozottan burger méretûre formálva foglalja a helyet. Kicsit a belsejében rendezkedve, azért elõkerülnek a kért hozzávalók. A paradicsom karikákra vágva, a pirított hagyma kis sötétbarna csíkokban a jégsaláta burgerre optimalizálva emeli az esztétikai élményt. Nagyon nagy helyet foglal és ezzel szinte fõszerepet vállal a grillezte gomba, ami bár nem a legszebb,de aki szereti a gombát annak ez nem elrettentõ látvány. A már így is nagyon összetett hambit még némi sajt és kétféle szósz teszi teljessé, amitõl bár kívülrõl nem egy lenyûgözõ látvány, de kicsit megbontva egy szép csendéletnek elmegy.

Pont:7/10

Ízvilág: Semmi meglepõ nincs abban, hogy egy kétféle szósszal és a hús mellett 7 feltéttel szerelt hambi durván szaftos. Ahogy eszi az ember, mindenhol más és más ízvilággal találkozik. Nagyban meghatároz az ízélmény a két szósz. A barbecues inkább füstös, enyhén édes, míg az édes csípõs a füstösséget mellõzi és kissé pikánssá varázsolja a burgert. Vannak helyek, ahol a két szósz találkozik, mivel ez a két íz azért passzol egymáshoz ott sincs hiba. A pirított hagyma kicsit megázik a szószokban, de így érezhetõ az íze. A zöldségekkel nincs hiba, azokból minden falatra jut. A csirkemell ennyi minden között elvész, igazából csak tartalmat ad a burgernek. A tükörtojás és a gomba erõsebb szereplõk. A gomba szinte mindenhol érzõdik, a tükörtojás pedig a sárgájánál igen erõs.  Ez a hambi finom és igazság szerint a feltétek válogatása adta lehetõségnek köszönhetõen, pontosan olyat tudunk készíteni, amilyenhez éppen kedvünk van.

Pont:9/10

Mennyiség: Bár az amerikai káposztasalátáról az imént nem ejtettem szót, most elmondom, hogy az pontosan olyan volt, ahogyan megszerettük itthon. Nem túl édes, de azért édeskés, nem egy majonézes kukorica, de azért laktató. A hamburger önmagában is szép darab, még úgy is, hogy a hús azért nem volt egy csirkemell steak. Ha valaki önmagában csak a burgert eszi meg, akkor sem marad éhen, de így a salátával kiegészítve bizony pontosan olyen lesz tõle a bendõ, mint a bevásárlóközpontok karácsony elõtt.

Pont:9/10

Kiszállítási idõ: Olyan szerencsés helyzetbe vagyok, hogy  könnyed napközbeni sétával személyesen is nagyjából 30 perc alat hozzá tudnék jutni egy ilyen hambihoz. Hétköznap, fõleg hétfõn, ha az ember beleveti magát a munkába nehéz elszakadni, így a sétát inkább estére hagytam, és rendeltem. A kiszállítással nagyjából 35 perc alatt kaptam meg az eleséget, ami vélhetõen azért volt, mert ekkora lett az irányomba dolga a futárnak. Ez így teljesen rendben van, korrekt volta kolléga passzolta a kaját és már könnyes búcsút is vettünk egymástól.

Pont: 8/10

Ár/érték: A számlán sok múlik, bár itt a hónap eleje, így akinek még maradt az bátran költi, aki meg már megkapta, az már büszkén. A hamburgerbõl van egy kisebb kiadás is, amihez kevesebb belevaló és csak egy szósz jár, így nagy valószínûséggel az ár /értékben nagyobbat tudna durrantani, de a Spirit csirke burger a maga 1260  forintos árával nem nevezhetõ drágának.Ezért a pénzért kapunk végtelen szabadságot, amivel az a lehetõségünk is megvan, hogy valami nagyon rossz összeállítást hozunk magunknak létre. Mellé a saláta, ami teljesen opcionális, de sajnos én imádom, így nekem kötelezõ még 300 forint. Rövid matek után meg is van a végösszeg, amihez még jön 300 forintos szállítási költség. Sajnos az üzemanyag nem olcsó így az 1860 forintos ár teljesen reális. Ha soknak tûnik, akkor érkezzetek személyesen és menjetek rá csak a burgerre.

Pont: 8/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide13
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/spirit-food-spirit-csir...

sponsored links

Keres?s