Spenótos-fetás frittata

2014-02-13

sponsored links


Akár reggelire, akár ebédre is tökéletes ez a finom, egyszerû frittata. Igazából bármibõl készíthetjük,amit találunk a hûtõben: kis darab felvágottak, sonkák, sajtok, paprika, cukkini, bármi! A spenót és a feta régóta jó páros, és most ismét bizonyítottak. Az uram ugyan nem volt elájulva tõle ( na de melyik pasi van egy olyan kajától, aminek fõ alkotóeleme a spenót?), de én mondom, mennyei volt!
Ha még kímélõbbre szeretnénk, akkor csak a tojások fehérjét használjuk, ahogy az eredeti recept is írja, a sárgákból meg dobjunk össze egy Nérót a nem fogyózó családtagoknak vagy egy adag tojáslikõrt, rosszabb napokra.
A spenótról annyit, hogyha fagyasztottat használunk, akkor olvasszuk ki és alaposan nyomkodjuk ki.
Ha friss spenótot használunk, forrázzuk le és szintén nyomkodjuk ki a felesleges folyadékot, ellenkezõ esetben nagyon vizes lesz a frittata és nehéz lesz megfordítani.
Amúgy azt hittem, hogy ez egy egyszerû kaja, de nem volt egyszerû, megszenvedtem vele, hogy egyben maradjon. Köszönhetõ ez annak, hogy nem csavartam ki a spenót levét és annak, hogy teflon már nem sok volt a serpenyõm alján:)
Halkan jegyzem meg, nekem hidegen sokkal jobban ízlik,mint azon melegében:)

Hozzávalók:
1 fej lilahagyma ...

Folytats a blogon ... szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s