Spenóttal töltött krumpli

2014-02-06

sponsored links

Ilyenkor már nagyon vágyok a zöldek után, ami a legelérhetõbb, finom és egészséges az ilyenkor a spenót. Így hát igyekszem kihasználni, többféle ételbe belecsempésztem már. Az alábbi recept nagyon egyszerû, s egyben nagyon finom is.



Hozzávalók (2 személyre): 6 nagyobb krumpli (olyan fajtát válasszunk, ami nem fõ szét), 20 dkg csirkemell filé, 50 dkg spenót, 15 dkg sajt, 5 cikk fokhagyma, 5 dkg vaj, só, bors, kevés olaj.
Elkészítése: A krumplit héjában megfõzzük, hideg vízbe tesszük, még úgy melegen meghámozzuk, kávéskanállal óvatosan lyukat vájunk a közepébe. A spenótot enyhén sós vízben megfõzzük, leszûrjük, a levét lecsepegtetjük, kissé megvagdaljuk. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát, kevés vizet töltünk alája, puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult hozzáadjuk a spenótot, 5 percig együtt pirítjuk. Az elkészített tölteléket a krumplikba töltjük, ráhelyezünk egy kis kocka vajat, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, sütõpapírral bélelt tepsibe állítjuk, elõmelegített sütõben pirosra sütjük.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/02...

sponsored links

Keres?s