Spenótos töltött tojás

2014-04-02

sponsored links

Én úgy vagyok a spenóttal, hogy szinte minden nap meg tudnám enni, és még mindig az egyik legelérhetõbb zöld színû levélzöldségünk. Már sok mindenbe belecsempésztem, most a töltött tojás került sorra, és olyan, de olyan finom lett, és szerintem mutatós is, bár a család férfi tagjai nem értékelték a zöldet :)



Hozzávalók(5 személy részére): 10 tojás, 25 dkg spenót, 10 dkg vaj, 5 dkg tömlõs natúr krémsajt, só. A majonézhez: 1 tojássárgája, 1 teáskanál mustár, 1, 5 ? 2 dl olaj, 4 ? 5 evõkanál tejföl.
Elkészítése: A spenótot 5 dkg vajon, kissé megsózva megpároljuk, amíg összeesik, de nem fõzzük túl. A tojásokat keményre fõzzük, kihûtjük, meghámozzuk, hosszában kettõbe vágjuk, a sárgáját óvatosan kivesszük. A kihûlt spenótot késsel apróra vágjuk, hozzáadjuk a tojássárgát, a sajtot, 5 dkg vajat, sózzuk, villával krémesre dolgozzuk, egy teáskanál segítségével visszatöltjük a tojásfehérjékbe.
A tojássárgát elkavarjuk a mustárral, majd cseppenként adagolva hozzá az olajat, kemény, fényes majonézt kavarunk, a tejföllel lazítjuk. A majonézt egy tál aljába simítjuk, ráhelyezzük a tojásokat, salátalevelekkel, petrezselyemzölddel díszítjük.


Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/04...

sponsored links

Keres?s