Spenótos tészta, zöldséges érmével

2014-06-05

sponsored links

Ismét egy újabb terméket mutatok be, a Vegetár Kft Goody-foody termékcsaládjából. Ez pedig a zöldséges érme.  Egyik nagy kedvencünk. A spenót szezonális zöldség, már Fannink is eheti, így készítettem egy jó nagy adaggal, és mivel elfogyott a tavalyi krumplink, és ideit még nem vettem, ill. a miénk sem terem még, gyorsan tésztát fõztem ki, és azzal ettük. Így, együtt fenséges volt. 

Hozzávalók:

50 dkg friss spenótlevél
2 dl növényi fõzõtejszín 
2 tk. só
1 ek. olívaolaj 
6-8 gerezd fokhagyma
2 ek. durumliszt 
12 dkg durum tészta
--

Elkészítés:

A tésztát a hagyományos módon kifõzzük. A spenótot sós vízben megfõzzük, majd leszûrjük. 
A lisztet egy zsiradék nélküli edényben megpirítjuk, majd hozzáadjuk az olajat, az áttört fokhagymát, a megfõtt spenótleveleket, sóval ízesítjük, és beleöntjük a növényi fõzõtejszínt. (Pl. rizstejszín vagy zabtejszín) Összekeverjük, majd botmixerrel pépesítjük. 
Beleforgatjuk a tésztát, és a tetejére személyenként 3-3 zöldséges érmét helyezünk, melegen tálaljuk. 

A zöldséges érme összetétele:

Növényi fehérjék (szója, búza), rizsliszt, növényi rostok, szójaliszt, búzakeményítõ, tojásfehérje, zöldségkeverék (kukorica, borsó, kápia) zabpehely, szárított tejsavó, víz, napraforgó olaj, laktóz, étkezési só, élesztõkivonat, malátakivonat, ecet, aroma, fokhagymapor, szárított gyömbér, feketebors.
Allergének: szóját, glutént, tojásfehérjét, tejfehérjét és laktózt tartalmaz.

Folytats a blogon ... magdireceptek.blogspot.com/2014/06/sp...

sponsored links

Keres?s