Spenótos rizottó sült paradicsommal

2014-08-17

sponsored links

Nem írom le századszorra is hogy hogyan kell rizottót fõzni, nagyon széles az irodalma, meg már számos alkalommal megtettem. Csak a mennyiségek, és az ízesítés jön. :-)

Elsõ alkalommal egy kis adag befagyasztott, összevágott medvehagyma került a rizottóba a fõzés legvégén, most pedig egy zacskónyi bébispenót. Nyilván mángolddal, vagy fodros kellel is jó (ez utóbbit lehet hogy érdemes a fõzés vége elõtt egy picivel hozzáadni, nem pedig a legvégén).

Hozzávalók:

a rizottóhoz:

  • 15 dkg kerekszemû rizs
  • 1 kis pohár száraz fehérbor
  • 1 maréknyi frissen reszelt parmezán
  • hús/zöldség alaplé
  • diónyi vaj
  • 1 hagyma
  • só, bors
  • 1 evõkanál olívaolaj
  • 1 zacskó bébispenót (80 vagy 100 g), a száraz lecsipkedve, és aprítóval finomra vágva
  • opcionális: 1 gerezd fokhagyma

Megfõzöm a rizottót, és a végén a parmezánnal és a vajjal együtt az apróra vágott bébispenótot is belekeverem.

a sült paradicsomhoz:

  • 2 közepes paradicsom
  • olívaolaj

A paradicsomot cikkekre vágom, és forró serpenyõben, kevés olívaolajon, oldalanként pár perc alatt megsütöm. Akkor érdemes hozzákezdeni, amikor a rizottó már félig kész.

2 adag lesz belõle.


Folytats a blogon ... lillafoz.blogspot.com/2014/08/spenoto...

sponsored links

Keres?s