Spenótos rakott palacsinta

2014-04-16

sponsored links

Ez a mai bejegyzés amolyan ?villámposzt? lesz, hiszen ennek az egyszerû, ám de nagyszerû ételnek az összetevõi mind-mind szerepeltek már a blogon. Mi nem tettünk mást, mint fogtuk a sok különálló alapanyagot, és gyúrtunk belõlük egy ízletes, laktató, mennyei egészet. Így született a spenótos rakott palacsinta.

DSCN3968_1.JPG

Hozzávalók:

-Kb. 20 készre sütött sós palacsinta (a tepsi méretétõl függ a mennyiség)

A töltelékhez:

-1 csomag mirelit parajpüré (természetesen friss spenótból is készíthetjük)

-Tej

-4 gerezd fokhagyma

-Ízlés szerint só, bors (aki édesebben szereti, annak egy kis cukor)

A rétegezéshez:

-1 nagy pohár tejföl

-25 dkg reszelt sajt

-Só, bors, 2 gerezd fokhagyma

DSCN3971.JPG

Az itt leírt módon készítsük el a palacsintáinkat, de a tésztába egyáltalán ne tegyünk cukrot, a szokásosnál pedig egy csipettel több sóval ízesítsük. Ha megsültek, akkor már csak a spenótos töltelékünknek kell nekiesnünk. Ehhez az ételhez bátran ajánlom a Törpiri féle parajfõzeléket, higgyétek el, nem csalódtok benne!

Ezek után töltsük be a palacsintákat, majd zsiradékkal kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe fektessük le az elsõ réteget. Locsoljuk meg tejföllel (amit bolondítsunk meg egy pici sóval, borssal, áttört fokhagymával), majd szórjuk meg reszelt sajttal. Ezt a rétegezést ismételjük addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

DSCN3977.JPG

Végül nincs más dolgunk, mint sütõbe tenni annyi idõre, amíg a sajt szépen megpirul.

Jó étvágyat hozzá!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... aprochef.blog.hu/2014/04/16/spenotos_...

sponsored links

Keres?s