Spenótos pizza

2014-03-02

sponsored links

Egy újabb nagy kedvenc spenóttal. Most sütöttem életemben elõször spenótos pizzát, de nagyon - nagyon megtetszett, nagyon különleges így a fürjtojással és a házilag füstölt húsos szalonnával. A családnak is ízlett, én csak egy kis szeletet ettem belõle, mert nem hagyhattam ki. :)


Hozzávalók (3 személyre): A pizzatésztához:30 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, 2 evõkanál olívaolaj, 1 kávéskanál cukor, kb. 1 dl tej (amennyit felvesz), 2 evõkanál tejföl, só. A feltéthez: 60 dkg spenót, 12 fürjtojás, 20 dkg füstölt húsos szalonna, 1 kápiapaprika, 2 dl tejföl, 10 ? 15 dkg sajt, 7 ? 8 cikk fokhagyma, só, bors, kevés vaj.
Elkészítése: Az élesztõt a cukorral és a langyos tejjel elkeverjük. A liszttel, a sóval, az olívaolajjal, a tejföllel, az élesztõs tejjell rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. 
Amíg a tészta kel elõkészítjük a feltétnek valót. A fokhagymát meghámozzuk, 3 ? 4 cikket áttörünk belõle. A tejfölt alaposan elkeverjük az áttört fokhagymával, kevés borssal, pici sóval. A vajat felforrósítjuk, rádobjuk a megmosott, kissé megvágott spenótot, a megmaradt, finomra aprított fokhagymát, sózzuk, lefödve csak addig pároljuk, míg a spenót kissé összeesik. A húsos szalonnát kockákra vágjuk, kissé megpirítjuk. A paprikát kis kockákra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
Amikor a tészta megkelt három részre osztjuk, lisztezett deszkán három közepes méretû körré nyújtjuk, magas hõfokon egyenként elõsütjük (vakra sütjük). Az elõsütött pizzalapokat megkenjük a fokhagymás tejföllel, rászórjuk a megpárolt spenótot, a megpirított szalonnát, ráütünk 4 ? 4 fürjtojást, végül megszórjuk az apró kockára vágott paprikával és a reszelt sajttal, elõmelegített sütõben addig sütjük, amíg a fürjtojás megsül.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/03...

sponsored links

Keres?s